Vaata, milliseid toidukaupu ostetakse e-poest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebipoest ostetakse palju piimatooteid.
Veebipoest ostetakse palju piimatooteid. Foto: Tairo Lutter

Hiljuti avatud Prisma veebikeskkond ePrisma ja Maxima e-pood on kaupluste esindajate kinnitusel klientide poolt hästi vastu võetud, veebipoodidest soetatakse nii igapäevaseid toiduaineid kui ka esmatarbekaupu.

Veebruaris avatud ePrismast tellitakse kõige rohkem piima- ja lihatooteid. Ent populaarsemate toodete edetabelisse mahuvad ka puuviljad, juust ja sai. Samuti veebruaris käivitatud Maxima veebipoe populaarsemateks toodeteks on vesi, mähkmed ja piimatooted.

«Sageli on e-poest tellijateks inimesed, kellel puudub erinevatel põhjustel võimalus kauplusesse minna ning kes soovivad toitu ja koduseid esmatarbekaupu tellida mugavalt,» ütles Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe.

Tema sõnul on veel vara öelda, mis summa eest keskmiselt e-poest kaupa ostetakse. Teenuse käivitamisfaasis on esimene tellimus sõltumata selle mahust tasuta, mistõttu varieeruvad tellimused praegu mõnest eurost ligi saja euroni.

Alates teisest tellimusest on transport tasuta siis, kui kaupa ostetakse 39,99 euro eest. Väiksema summa puhul on transpordikulu 3,99 eurot.

Kauba toimetab Maxima kliendile koostöös Omnivaga. Hetkel tuleb arvestada aga sellega, et pakutav tarneaeg jääb järgmisesse või ülejärgmisesse päeva, kuna kõigile toiduohutusalastele nõuetele vastavaid autosid on vaid loetud arv.

Erinevalt Maximast ePrisma tooteid klientidele koju ei toimeta. Esialgu saab komplekteeritud tellimused kätte Sikupilli Prisma e-kassast, mis on tähistatud ePrisma logoga.

«Kliendid on teenuse hästi omaks võtnud,» kommenteeris Prisma turundusjuht Silver Säga. «Oleme saanud klientidelt ka hulgaliselt ettepanekuid, kuidas teenust edasi arendada ja veel paremaks muuta,» lisas ta.

Kui võrrelda keskmist ostusummat Prisma kaupluses ning keskmist internetist ette tellitud ostu suurust, siis internetist tehtud ostude keskmine ostukorv on Säga kinnitusel suurem.

Põhiliselt tellitakse veebist toiduaineid, kuid ostetakse ka tarbekaupu. ePrisma sortimendis on praegu umbes 20 000 toodet.

Populaarsemad tooted Prisma e-poes:

Toode

Hind (eurodes)

Pere kilepiim 2,5%

0,49

Tere glasuurkohuke 40 g

0,25

Alma hapukoor 20% 500 g

0,92

Rannamõisa broilerifilee

5,34/kg

Rakvere Pereviiner 500 g

1,39

Rakvere Kodune Hakkliha 400 g

1,39

Õun Paula Red II klass, Poola

0,41/kg

Eesti juust, viilutatud, 25,2%, 200 g

1,95

Perenaise sai, viilutatud, 320 g

0,35

Banaan

0,99/kg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles