Mobiil-ID kasutamine võõrsil toob kaasa suure arve

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT  mobiil-ID teenus kasutab infot vahendades SMS-teenust, mida Eestis ei maksustata, küll aga võõrsil.
EMT mobiil-ID teenus kasutab infot vahendades SMS-teenust, mida Eestis ei maksustata, küll aga võõrsil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Afganistanis resideeriva Maarjamaa poja karm kogemus peaks olema hoiatuseks kõigile nutilembestele eestimaalastele, kes ka võõrsil mugavatest teenustest hoiduda ei suuda.

«Nähes oma EMT arvet, olin kohe imestunult istuli kukkumas, kuid siis tutvusin lähemalt – olin eelmisel kuul saatnud välismaalt 126 SMS-i?» meenutas Tartu Ekspressile tuntud tipp-politseinik ja jalgpallikohtunik, praegu Afganistanis Euroopa Liidu missioonil viibiv Margus Kotter üllatust.

Telefonist tegevusajalugu üle kontrollides ilmnes, et tegelikult oli mees kuu jooksul sõnumineerinud vaid 14 korda. «Milles asi, mõtlesin?» jätkas Kotter. «Aimasin, kuid võtsin EMT-ga ühendust ja klienditeenindaja Aljona seletas kiirelt – iga mobiil-ID kasutamine võrdub topelt SMS-ide arvuga!».

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles