Soomlased otsivad e-poodidest järjest enam viina

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebiostlemine
Veebiostlemine Foto: SCANPIX

Ajal, mil Eesti toidukauplused avavad üksteise järel veebipoode, on ka põhjanaabrite hulgas üldine huvi e-ostlemise vastu järjest kasvamas, ennekõike alkoholi ostmise osas.

Soome naised eelistavad veebipoodidest järjest enam osta riideid, raamatuid, mänge ja rongipileteid, samal ajal kui mehed kulutavad oma raha hasartmängudele, riietele ja DVDdele, vahendab Yle Uutiset.

Viimase viie aastaga on e-kaubandus kasvanud ligi viiendiku võrra. Enim on suurenenud veebipoodide kaudu alkoholi ostmine, mis viie aastaga on praktiliselt viiekordistunud. Kokku tõid soomlased e-poodidele möödunud aastal sisse 10,5 miljardit eurot.

Kõige enam kasvas möödunud aastal soomlaste huvi supermarketite veebiostude vastu. Samas võrreldes 2013. aastaga vähenes põhjanaabrite huvi kõige enam veebis pakutavate teenuste vastu. Kõige märgatavam oli langus reisiteenustes, iseäranis paketireiside ja lennupiletite puhul.

«Mugavus, hind ja lai valikuvõimalus on põhjused, miks inimesed eelistavad veebipoode kasutada,» sõnas uuringufirma TSN Gallup arendusjuht Ville Wikström. Soomes on e-kaubanduse kohta statistikat kogutud alates 2010. aastast. Andmeid kogutakse kvartalipõhiselt 11 500 soomlase tarbimisharjumuste alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles