Video: kuidas valmib Turkish Airlinesi pardatoit

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turkish Airlinesi lennukites pakub toitlustamisteenust Austria catering-firma Do & Co, kelle klientideks on ka näiteks Singapore Airlines ja British Airways.

Türgi Do & Co hoone asub Istanbulis Atatürki lennujaamas. Seal on 2500 toitlustustöötajat, kes valmistavad iga päev 150 000 einet, keskmiselt 800 lennule päevas. Ligi 70 protsenti einetest valmistatakse Turkish Airlinesi reisijatele.

Samuti pakub Türgi Do & Co cateringi teenust Turkish Airlinesi äriklassi ootesaalis Istanbuli Atatürki lennujaamas ning ettevõttel on halal-sertifikaat.

Köök on avatud 24 tundi ööpäevas, seitse päeva nädalas ning töö käib kolmes vahetuses. Kuumas köögis tehakse kogu toit valmis üks päev enne lennu väljumist. Kui toit on valmis, hoitakse seda külmas ruumis, kuni see lennuki pardale viiakse. Enne serveerimist kuumutatakse toit ahjus.

Hoones on eraldi köök, kus valmistatakse eineid, mis on mõeldud taimetoitlastele ja neile, kel on gluteenitalumatus. Toiduvalik Turkish Airlinesis sõltub lennuklassist ja reisi pikkusest. Näiteks pikal rahvusvahelisel reisil Istanbulist Los Angelesse on valikus nii Türgi kui ka Ameerika road. Äriklassi reisijad võivad valida eelroaks midagi kalatoitudest või traditsioonilise Türgi eine.

Lühematel lendudel pakutakse näiteks juustuvõileibu, puuvilju ja Türgi väikseid eelroogi (meze’d), sh hummust, kitsejuustu jne.

Catering-firmasse viis ajakirjaniku Turkish Airlines.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles