Kadunud asjade maa asukad ihkavad koju

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaprefektuuri leitud asjad laos leiab ohtralt jalgrattaid.
Põhjaprefektuuri leitud asjad laos leiab ohtralt jalgrattaid. Foto: Jaanus Lensment

Põhja prefektuuri kesklaos täidavad lae alla kõrguvaid riiuleid kadunud asju, mis on leidnud tee politseisse ja ootavad truult oma omanikku.

Põhja prefektuuri kesklattu sisenejale hakkavad kohe mitmes reas silma jalgrattad, mis dokumentide, rahakottide ja mobiiltelefonide järel on ühed sagedasemad asjad, mida leitakse ja politseisse toimetatakse. Palju tuuakse ka lapsevankreid, autovõtmeid, ehteid, harvemini baaridest leitud riideid, töö- ja muusikariistu. Eelmisel aastal toimetati Põhja prefektuuri kokku ligi 1800 leidu.

Omapärasemate esemetena on riiulitel näha näiteks üks pesumasin, pärast eelmise aasta laulupidu leitud trompet ning ühest Lasnamäe bussipeatusest hiljuti üle 20 vasaku jala spordijalatsiga leitud kast.«Meile on toodud ka nimelisi kohvikruuse ja ümber ehitatud jalgrattaid, millele on mootor peale pandud,» lausub Põhja prefektuuri vaneminspektor Karin Meier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles