Elisast ei saa endiselt mobiil-ID SIM-kaarte

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa esindus.
Elisa esindus. Foto: Tairo Lutter

Uutele turvanõuetele vastavate SIM-kaartide tarnija teavitas Elisat, et kuna kõrgema krüpteeringu lisamine osutus neile prognoositust suuremaks väljakutseks, saabub tarne oodatust hiljem.

Elisale pole teada täpne kuupäev, millal uued mobiil-ID SIM-kaardid kohale jõuavad. Esialgu pidid uued kaardid saabuma veebruari lõpus.

Vanad mobiil-ID SIM-kaardid on Elisa esindustest samuti otsa saanud, kuna NutiKaitse projekti ja mobiilsideoperaatorite teavituskampaania käigus liitusid Elisa kliendid mobiil-ID teenusega planeeritust kiiremas tempos.

Alates 1. jaanuarist on mobiilsideoperaatoritel õigus väljastada mobiil-ID vormis digitaalseid isikutunnistusi kuni viieaastase kehtivusajaga. Uus isikutunnistus eeldab ka turvalisemat ja ajakohasemat mobiil-ID SIM-kaarti, mis on Elisal küll tellitud, kuid mille tarne viibib.

Mobiil-ID teenusega hetkel liituda soovivad kliendid lisab Elisa ootejärjekorda ning võtab nendega koheselt ühendust uue partii SIM-kaartide saabumisel. Elisa vabandab klientide ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles