Elion ei julge lubada, millal jälle vene kanaleid näeb

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni uue nutiTV kanalite list.
Elioni uue nutiTV kanalite list. Foto: Elion

Elioni kliendid ei näe möödunud nädala reede õhtust enam RTR-Rossija ning teisi Vene telekanaleid.

Põhjus, miks telekanalite edastamine lõpetati, seisneb läbirääkimistes kanalite esindaja Balti Autorite ja leviliidu (BALL) ja Elioni vahel.

Tänase seisuga ütleb Raigo Neudorf Eesti Telekomist, et loodetavasti olukord laheneb lähiajal. «Kuna kogu protsess on pooleli, ei tahaks hetkel täpsemalt selle üle spekuleerida,» kommenteerib Neudorf.

Vene kanalite edastuse lõpetamine puudutab Neudorfi sõnul umbes kümmet protsenti nende kogu klientuurist.

Elioni nutiTV teenuseid kasutas 2014. aasta neljanda kvartali lõpu seisuga üle 166 000 pere, mis tähendab, et kümme protsenti moodustab umbes 16 600 klienti.

Varem on Eesti Telekomi televisiooni ja multimeedia grupi hankejuht Toomas Luhats edastanud, et BALL-i poolt esitatud nõudmised RTR Rossija ja teiste kanalite programmi edastamise jätkamiseks on osutunud sedavõrd ultimatiivseks, et ettevõte otsustas nendega mitte kaasa minna.

Ühtlasi tooks kõigi BALLi poolt esitatud tingimustega nõustumine klientidele kaasa teenuse hinnatõusu, samuti kannataks teenuse kvaliteet.

Seoses sellega on Elion sunnitud oma nutiTV’s sulgema täna, 13. märtsil kell 18 kõik BALLi kanalid РТР-Rossija, Россия 24, Моя Планета, КХЛ, TVCi, WFC, РБК.

«Kuigi oleme otsustanud kanali omaniku nõudmistega mitte nõustuda, oleme teinud omapoolse ettepaneku läbirääkimiste jätkamiseks, mille kestel kanali edastamine klientidele jätkuks,» märkis Luhats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles