Eesti õlleturule trügib uustulnuk

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinnas elav suvemuhulane plaanib Liiva ühisturustuspunkti hoones avada pagaritöökoja ja kalakaupluse kõrval ka pruulikoja.

«Minu mõte on see, et tuleb muidugi pudeliõlu ja võimaluse korral teisele korrusele ka väike baar, kus saab toodangut maitsta,» ütles pruulikoja rajamise eestvedaja Tambet Hook Saarte Hääles, kelle sõnul läheb valdav osa toodangust siiski kaubandusvõrku.

Täpsemalt oma plaanidest rääkida eelmisel nädalal Muhu vallalt pruulikoja projekteerimistingimused saanud Hook esialgu veel ei soovinud.

Pruulikoda tuleb Liiva ühisturustuspunkti hoonesse, ruumi, kus kunagi oli meierei katlamaja ja veel paar aastat tagasi asus vanavara kauplus.

Hoone omanik, Muhu puidukoja juht Ain Kollo ütles, et ruumi rendile võtmiseks on talle laekunud mitmeid pakkumisi ja erinevaid ideesid, kuid Tambet Hooki plaan sobib sellesse hoonesse vahest kõige paremini. «Kui meil on kala seal ja leib, miks siis ei võiks seal õlut olla,» viitas Kollo samas majas juba tegutsevale kalapoele ja pagaritöökojale.

Ain Kollo hinnangul sel suvel pruulikoda veel tööle ei hakka. «Kõigepealt peab ikkagi hoone sihtotsarvet muutma ja selleks, et ruum saaks veterinaarameti nõuetele vastav, läheb ikkagi natuke aega,» rääkis Kollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles