Putini näoga Eesti vallutamise mäng on saanud ka negatiivset tagasisidet

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauamäng «Seltsimees Puu Eestit vallutamas» raamatupoes.
Lauamäng «Seltsimees Puu Eestit vallutamas» raamatupoes. Foto: Mihkel Maripuu

Detsembrist müügile tulnud tudengite loodud lauamäng «Seltsimees Puu Eestit vallutamas», mille eesmärgiks on omavahel võistelda ja välja selgitada, kes saab esimesena kogu Eesti vabastatud ning seltsimees Puu Eestist välja löödud, tekitab vastakaid arvamusi.

Lauamängu üle on arutatud avalikes internetifoorumites ning see on tekitanud küsimusi ka mõnes Postimehe lugejas, et kas sellist mängu on ikka poliitiliselt korrektne müüa.

«Seniajani oleme negatiivset tagasisidet saanud vaid inimestelt, kes ei ole mängu ise veel mänginud, vaid kellele on mäng poeletil silma jäänud ning tundunud vaid väliskujunduse tõttu ebasobiv,» ütles tudeng Taavi Emajõe, üks mängu loojatest.

Ta soovitab ikkagi mängu ära proovida ning kui ka seejärel tundub see olevat täiesti vastukarva, siis võib mängu autoritega otse ühendust võtta, et juba täpsemalt uurida, mida paremini võinuks teha ja mida tulevikus vältida.

Üldiselt on tagasiside mängule Emajõe kinnitusel olnud aga positiivne ning selle vastu on huvi tundnud nii meedia kui ka tavainimesed üle kogu Euroopa.

Noormehe sõnul on mängu näol tegemist täiesti tavapärase huumoritootega, kus heatahtlikku nalja heidetakse nii Eesti kui ka muu maailma poliitikute ning muude eelmisel aastal või lähiajaloos toimunud sündmuste üle.

«Mängu loomise idee tekkis eelmisel kevadel kui korraga oli toimumas päris mitmeid huvitavaid ja mõningatel juhtudel suhteliselt absurdseid sündmusi, näiteks Europarlamendi valimised, kus parimad lubadused ulatusid maksude kaotamisega Euroopa eelarve mitmekordistamiseni või kui Linnapoe avamisega ametis olev pealinna meer otsustas, et tema enam linnavoliniku küsimustele vastama ei pea ning veel väga palju muud,» selgitas Emajõe.

Tema sõnul oligi eesmärk lihtsalt võtta kõike maailmas toimuvat väikese huumoriga ja teha mäng, kus inimestel on võimalik värskendada oma mälu või hoopistükkis avastada, mida kõike maailmas toimub.

«Mängu kaanele sai seltsimees Puu põhiliselt seetõttu, et kõige rohkem nalju tuli just seoses meie idanaabritega ja Ukrainas toimuva foonilt sai mäng endale ka täiesti väljamõeldud süžee, kus Eesti on vallutatud ja mängijate ülesanne on riik uuesti vabastada,» märkis Emajõe.

«Poliitilisest korrektsusest rääkides, siis nagu juba öeldud, on tegu lihtsalt heatahtliku huumoriga, nagu seda on ajalehekarikatuurid või -naljaküljed, telesaated «Ärapanija», «Riigimehed», «Libauudised» või veel paljud muud satiirilised saated või teosed,» lisas noormees.

Veendumaks, et mäng jääb hea maitse piiridesse, sai seda enne avaldamist läbi mängitud ka väga erinevatesse huvigruppidesse kuuluvate inimestega.

Mida mäng endast kujutab?

Mängu süžee saab alguse sellest, et Eestisse on tunginud müstiline isik, seltsimees Puu, kes on äkkrünnakuga vallutanud peaaegu kogu riigi. Viimase vaba kantsina hoiavad saarlased enda käes Kuressaare linna.

Mängijate eesmärgiks on omavahel võistelda ja välja selgitada, kes saab kõige esimesena kogu Eesti vabastatud ning seltsimehe Puu Eestist välja löödud.

Eesmärgi täitmiseks on igal mängijal kasutada täring (väärtustega üks kuni kolm) ja boonuskaardid (kokku 165 tükki). Boonuskaardid kajastavad lõbusa nurga alt maailmas toimuvat ja võivad anda, kuid ka võtta, mängijatele vajalikke lisapunkte.

Möödunud aasta novembris otsis Taavi koos kahe teise tudengi Madise ja Argoga mängu loomiseks toetust Hooandja keskkonnas. Hetkel on toetuseks kogunenud 2505 eurot.

Lauamäng tuli müügile detsembris ning on algusest peale müügil olnud nii Rahva Raamatus, Apollos, Brain Games'i lauamängupoodides kui ka veebilehel www.gamerton.com. Näiteks Rahva Raamatus maksab see praegu 24,35 eurot, gametron.com lehel aga 23 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles