Konkurent jagab tasuta Ott Kiivika toitumiskavasid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulturist Ott Kiivikas.
Kulturist Ott Kiivikas. Foto: Erlend Štaub

Alternatiivliigades võistlevaid kulturiste koondav Bonsuna.com seab kahtluse alla, kas Ott Kiivikas on oma toitumiskavad ikka ise koostanud. Tagatipuks jagab lehekülg Kiivika toitumiskavasid tasuta oma klientidele.

http://f11.pmo.ee/jTfV09mRliNW_MQ2mcRzNHKODwE=/0x0/nginx/o/2015/03/20/3889145t1h8222.pngBonsuna.com postitas oma Facebooki lehele postituse, milles tuletas meelde, et mõned aastad tagasi töötas Kiivika tiimis nüüdne Bonsuna.com üks juhtfiguure Marko Tooming, kes oli toitumiskavade loomise taga.

Olgu öeldud, et Bonsuna.com on alternatiiv keskkond Ott Kiivikase edukale Fitness.ee keskkonnale ning ühtlasi selle suurim konkurent. «Meie vahel on teatud mõttes ideoloogiline vastandumine. Fitness.ee jaoks on olulised puhta spordi väärtused, Bonsuna.com on sellest distansseerunud. Nende liikmed toimetavad alternatiivliigades, kus puudub dopingukontroll,» selgitas Eesti kulturismi ja fitnessi liidu asepresident ja kulturist Ott Kiivikas Postimehele.

Bonsuna.com Facebooki postituse kohta ütles Kiivikas, et teab tõenäoliselt, kes selle taga on. Tegu on kunagise Fitness.ee meeskonnaga koostööd teinud, toona algaja kulturisti Marko Toomingaga. «Ta polnud ametlikult tööl. Meil on ikka aeg-ajalt neid, kes teevad kaastöid veebikeskkonna jaoks – kes tõlgib artikleid, kes toimetab. Aga on ka neid, kes aitavad üritusi korraldada,» selgitas Kiivikas.

Toonane harrastaja ja abiline osales Kiivikase toitumiskavade haldamises ning tema kaudu jõudsid need ka klientideni. «Väide, et mina pole toitumiskavasid koostanud ja et hoopis tema, on väär. Siis, ja see puudutab ju ikkagi aastatetagust aega, koostasime ja koostame ka nüüd toitumiskavasid minu ideoloogia baasil. See tähendab, et mina olen see, kes need üle vaatab. Kui ta on saatnud kellelegi lisaks, mida mina pole üle vaadanud ja heaks kiitnud, siis on see olnud üle minu volituste astumine,» märkis Kiivikas.

Kiivikas ütles, et kogu Bonsuna.com poolne hõõrumine on tingitud sellest, et dopingukontrollidega varustatud võistlustele ja laiemalt tunnustatud kulturistide ringkonda pole nende liikmetel asja. «Sinna on jõudnud tegijad, kellel on kas olnud ajutine võistluskeeld, või on näiteks eluaegne võistluskeeld, nagu Marek Kalmusel,» tõi Kiivikas näiteks.

Ta lisas, et Fitness.ee keskkond erineb Bonsuna.com keskkonnast ka veel sellepoolest, et neil on keelatud kõiksugu ebaausa spordi võtete propageerimine. «Bonsuna.com keskkonnast võib veel tänini leida postitusi steroidide teemal, aga mitte ainult – varasemalt on saanud sealt lugeda ka täpseid juhiseid, kuidas steroide kasutada,» ütleb Kiivikas.

Kiire pilk Bonsuna.com foorumisse kinnitab, et steroiditeemadel käib seal tõepoolest tihe mõttevahetus. Märksõna «steroid» annab vastuseks mitukümmend sissekannet (vaata kuvatõmmist siit).

Viimane solvumine Bonsuna.com poolt leidis aset siis, kui nood soovisid oma uuele spordilisandite tootesarjale reklaami teha ning pakkusid tooteid Lõuna-Eesti Lahtistele Karikavõistlustele. «Kõik oleks olnud okei, sest mitmed sponsorid saadavad oma tooteid reklaami eesmärgil. Antud juhul ilutsesid Bonsuna.com toodete purkidel kulturistide näod, kes on hetkel võistluskeelu all, kellel on eluaegne võistluskeeld ning sportlased, kes võistlevad alternatiivliigades, kus puudub dopingukontroll. Selliste piltidega oleksime noortele tegijatele andnud väga vale signaali, mistõttu keelasime need ära. Küllap nende reaktsioon oli võtta lahti vana asi, mis pole täna isegi aktuaalne,» märkis Kiivikas.

Kiivikas ütles, et on saatnud vastava märgukirja Bonsuna.com esindajatele, et taoline kampaania nende lehelt eemaldataks. «Kui sealt mingit reaktsiooni ei tule pöördume edasi vastavate õigusorganite poole,» lubas Kiivikas.

Marko Tooming ütles Postimehele, et kampaania on vastuseks Ott Kiivika väidetavale laimule Bonsuna.com suunal. «Pidev ja avalik laimamine, mis Ott Kiivika suunalt tuleb, pole meile aktsepteeritav. Erinevalt tema väljamõeldud valedest on meie kampaanias kõik õige ning midagi pole me välja mõelnud,» tõrjub Tooming..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles