Tallinki laevadel haritakse reisijaid rahaasjus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Superstar sõidab Eesti ja Soome vahelist liini.
Tallinki Superstar sõidab Eesti ja Soome vahelist liini. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Tallinna-Helsingi liini reisilaevadel Star ja Superstar toimuvad rahateemalised infotunnid on seni kohale meelitanud rohkelt huvilisi.

Tallink Grupi kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul on tasuta infotunnid reisijate poolt hästi vastu võetud. «Oleme saanud tagasisidet, et inimestele meeldib reisides ka tõsisematel teemadel kaasa mõelda ning midagi uut õppida,» rääkis Lääne, lisades, et reisijad on olnud positiivselt üllatunud, et laeval pakutakse lisaks meelelahutusele võimalust ka sisukatel teemadel arutada.

Eestikeelsed infotunnid on mõeldud kõigile, kes soovivad rahateemadel kaasa mõelda ja arutleda. Osavõtt on seni olnud aktiivne, ent paljuski sõltub see ka konkreetsest reisist ja nädalapäevast. Kuna seminariruum mahutab maksimaalselt 30 inimest, seab seegi omad piirid.

MTÜ Rahatarkus juhatuse liige Heli Lehtsaar, üks infotundide sarja läbiviijatest, ütles, et nad on teinud rahateemalisi koolitusi nii erinevate ettevõtete töötajatele kui ka näiteks õpetajatele, kuid need on olnud n-ö suletud ringile.

«Meil tekkis mõte pakkuda midagi ka laiemale publikule ja nii tuligi idee minna publiku juurde n-ö kohale ja teha rahateemalisi infotunde reisilaeval. Tallinn-Helsingi liinil sõidab palju inimesi ning arvasime, et neil võiks olla tahtmist kahetunnist sõiduaega huvitavalt ja kasulikult veeta,» rääkis Lehtsaar, kelle sõnul tuli Tallink ideega kohe kaasa.

Oma rahaasjad tasub tema sõnul läbi mõelda igaühel. Nii neil, kes hästi hakkama saavad kui ka neil, kes näevad, et võiks paremini minna. «Me ei õhuta kedagi investeerima või laenama, vaid püüame aidata oma rahaasjad korraks läbi mõelda ja ideid saada,» nentis Lehtsaar.

Tema sõnul saab kasulikke mõtteid ka kaasreisijatelt, nimelt on igas infotunnis olnud inimesed aktiivsed oma kogemusi teistega jagama.

Rahatarkuse infotunnid toimuvad kuni mai lõpuni esmaspäeva hommikuti või pühapäeva pärastlõunati. Kokku 17 infotunnis käsitletakse erinevaid teemasid, näiteks märtsis ja aprilli alguses räägitakse investeerimise ABC-st, edaspidi toimuvad infotunnid aga laenamise teemal.

Tallink on infotunde erinevatel teemadel ning erinevate koostööpartneritega korraldanud erinevatel laevadel ja liinidel juba aastaid. Näiteks kiirlaevadel on varem tehtud koostööd töötukassaga, kelle infotundides tehti ettekandeid tööturu võimalustest ja seadusandlusest. Ka teemakruiisidel, nagu näiteks väikelaste kruiisidel, toimuvad loengud lastepsühholoogiast, kasvatusmeetoditest jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles