Kahtlus: Riia lennujaama töötajad varastavad Ryanairi reisijate pagasitest

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi eestkõnelejale tundub, et reisijad kasutavad firma headust ära.
Ryanairi eestkõnelejale tundub, et reisijad kasutavad firma headust ära. Foto: Mihkel Maripuu

Paljud Ryanairi reisijad on sotsiaalmeedias kurtnud, et nende väärtuslikud esemed kaovad äraantavast käsipagasist. Ka Riia lennujaam on sel teemal mitmeid kaebusi saanud.

Hiljuti võttis Läti TV3 saatega «Nekā personīga» ühendust Iirimaal elav lätlane, kellel õnnestus salvestada kahtlustäratav vestlus Riia lennujaama töötajate vahel, vahendab BNN (Baltic News Network).

Vestlus toimus Ryanairi pagasiruumis, kui kaks töötajat tõstsid reisijate kohvreid lennukisse. Vestlusest tuli välja, et eriline huvi oli neil töötajatel reisijate rahakottide vastu.

Edgars Kviotkovskis elab Iirimaal. Kuus kuud tagasi rööviti teda Ryanairi lennul Riiast Dublinisse. Tema rahakotist varastati 700 eurot. Mees otsustas seejärel ühendust võtta oma kaasmaalastega, et uurida, kas ka nendega on midagi sarnast juhtunud. Tuli välja, et jah.

Kui juhtub, et Ryanairi lennul jääb pagasiruumis ruumi üle äraantavate pagasite arvelt, siis pakutakse reisijatele võimalus oma käsipagas ära anda. Nii tehakse lennukisalongi ruumi juurde.

Järgmine kord, kui Edgars Lätti reisis, võttis ta endaga kaasa varjatud kaamera. «See kaamera näeb välja nagu pastakas. Panin selle oma käsipagasi peale. Kui nad kotte tõstsid, vajus kaamera küljele ja ei tabanud nende nägusid, kuid salvestas kõik, mida nad rääkisid,» ütles Iirimaal elav lätlane.

Salvestatud materjalilt kuuleb, kuidas lennujaama töötajad väljendavad oma viha, et ei leia kottidesse topitu seast rahakotte vaid näiteks sigarette ja riideid.

Kui Edgarsit esimest korda rööviti, ei teavitanud ta sellest politseid. Küll aga oli seda teinud üks tema tuttavatest. Avaldusest ei tulnud aga midagi välja. «Mitte midagi ei tehtud. Tõendada on seda keeruline. Ryanairil pole siin mingit vastutust, seega pole mõtet sõdida,» ütles Edgars, miks ta esialgu politseisse ei läinud.

Riia lennujaam kutsub aga üles kõiki lendajaid, kel on olnud sarnaseid probleeme, teavitama oma kaotatud esemetest politseid.

Ühe anonüümse ärimehe sõnul, kes lennujaamas töötab, ütles telesaatele, et kohvrite tõstjad on see osa töötajaskonnast, kes kõige sagedamini vahetuvad – neile makstakse tunnis 3,5 eurot ning nende tööpäevad kestavad kuni 12 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles