Google'i otsus sunnib Starmani e-posti teenusest loobuma

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google.
Google. Foto: SCANPIX

Starman lõpetab mais e-posti teenuse pakkumise ja soovitab selle teenuse kasutajatel oma postkast Gmaili üle kolida. Aega selleks on aga vähe.

 «Etteteatamisaeg vähem kui 2 kuud. Aadressid kaotatakse, edasisuunamisvõimalust ei pakuta. Ehk kui ei jõua kõiki inimesi ja e-postiga sisse logitavaid portaale teavitada, on probleem. Näiteks ei pruugi õnnestuda unustatud salasõnade värskendamine, kuna selleks antud e-posti aadressi lihtsalt enam pole,» kirjutas pahane lugeja.  Ta lisab, et 2008 sunniti ...@starman.ee e-posti kasutajad vägisi ...@smail.ee peale, nüüd pannakse ...@smail.ee kinni ja korralikku asendust ei pakuta. «Eeskätt suunamise puudumine on probleem,» tõdeb pöörduja.

Starmani pressiesindaja Kristi Reiliandi sõnul otsustati smail.ee teenuse pakkumine lõpetada, kuna Google muutis oma teenuse pakkumise tingimusi. «Kõik kliendid saavad oma postkasti kolida ümber Gmailile ja midagi neil kaotsi ei lähe,» lubas Reiland. Tema sõnul pole smaili teenusel enam nii palju kasutajaid kui varem.

Starman alustas 2008. aastal smail'i e-posti teenuse pakkumist koostöös internetifirmaga Google. Smail e-posti teenus põhineb Google'i loodud Gmail'i e-posti teenusel.

Klientidele saadetud kirjas selgitab Starman, et alates 17. maist lõpetab Google teenuse platvormi pakkumise, mille järel on ettevõte sunnitud sulgema kõik …@smail.ee lõpulised e-posti aadressid. «Seetõttu ei saa Te alates 17. maist käesoleval aastal enam kasutada smail.ee poolt pakutavaid teenuseid, sealhulgas ei ole võimalik seadistada ka e-kirjade suunamist,» seisab kirjas. Smail.ee postkastis olemasoleva sisu allalaadimine on võimalik üleminekuperioodi jooksul kuni 17. novembrini 2015, misjärel Smail e-posti teenus suletakse täielikult.

Starman soovitab smail'i kasutajatel  luua Google'i konto (kasutajatunnus)@gmail.com, kuhu saab kõik smail.ee postkastis sisalduvad andmed ja dokumendid importida. Google'i konto on Starmani kinnitusel oma funktsionaalsuselt täpselt sama Smail'i e-posti kontoga. «Soovitame Teil kindlasti aegsasti teavitada kõiki sõpru ja e-kirjade saatjaid oma uuest e-posti aadressist, sest alates 17. maist ei jõua (kasutajatunnus)@smail.ee aadressile jõudnud kirjad kohale ning kirjasaatjad saavad vastuseks veateate,» seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles