Küsitlus: 4G kasutamine jääb viitsimise taha

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid muutuvad aina igapäevasemaks.
Nutitelefonid muutuvad aina igapäevasemaks. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Veebruaris tehtud mobiilse interneti teemalise küsitluse andmetel kasutaks enamus vastajaid võimalusel 4G mobiilset internetti, samas tunnistasid paljud noored vastajad, et ei viitsi paketi vahetamisega tegeleda.

Küsitluses osales kokku ligi 400 inimest vanuses 18-60 eluaastat, kellest umbes 300 ei kasuta täna veel 4G mobiilset internetti, teatas EMT. Samas vastas 61 protsenti mittekasutajaist, et võimalusel kasutaks nad nii 4G internetti kui ka 4G-d toetavat mobiilset seadet.

 Ühe peamise põhjusena, miks täna paljud veel 4G internetti ei kasutata, toodi välja 4G toega seadme puudumine. Vanuserühmas 18-29 kerkis aga esile, et koguni 37 protsenti vastanuist ei ole 4G internetti kasutama hakanud, kuna ei viitsi paketi vahetamisega tegeleda.

Eriti huvitatud on 4G interneti kasutamisest mehed (71%), Tartu piirkonna elanikud (73%) ja vanusegrupi 18-29 esindajad (70%). Kõige madalam huvi 4G interneti kasutamise vastu tuli välja Lääne-Eesti (33%) ja Lõuna-Eesti (53%) vastajate seas.

 Peamiste põhjustena, miks vastajad soovivad 4G mobiilset internetti kasutada, toodi välja suurem kiirus, moodsam tehnoloogia ja parem toimivus.

Küsitluses uuriti ka seda, kuidas hindavad vastajad kiiruse ja kvaliteedi muutust, kui nad on hakanud senise 3G mobiilse interneti asemel kasutama 4G-d. 60% vastajaist leidis, et kiirus ja kvaliteet on 4G võrgus oluliselt parem. Pisut paremaks hindas kiirust ja kvaliteeti 29% vastajatest.

Uuringufirma GfK Retail and Technology värske raporti kohaselt müüdi tänavu veebruaris Eestis kokku 27 531 mobiiltelefoni, millest üle poole (14 778) moodustasid 4G toega telefonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles