Ränk tööõnnetus viib firmajuhid kohtu ette

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästevest.
Päästevest. Foto: SCANPIX

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette Haapsalus turvavarustust ja päästeveste tootva firma kaks juhti, keda peetakse vastutavaks 2013. aasta kevadel töötajaga juhtunud tööõnnetuses.

Prokuratuur süüdistab OÜ Lade juhatuse liikmeid Gerhard Eberlet (53) ja Irma-Liisu Eberlet (42) oma tegevusetusega töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises, millega põhjustati ettevaatamatusest töötajale raske tervisekahjustus, kirjutab ERR uudised.

Ettevõtte meestöötajaga juhtus 2013. aasta mais kangalõikusmasina puhastamisel õnnetus, milles said vigastada tema mõlemad käed.

Süüdistuse järgi lubasid Eberled kasutada ohutusnõuetele mittevastavat kangalõikusmasinat, millel puudusid vajalikud kaitseseadeldised.

Samuti ei olnud süüdistuse kohaselt koostatud nõutavat ohutusjuhendit, mistõttu ei olnud tagatud töötaja nõutav väljaõpe ja ohutusalane juhendamine selle masinaga töötamiseks ning firmas ei olnud tehtud ka töökeskkonna kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles