Telerituru uued hitid meelitavad eestimaalasi ostma

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG 4K OLED teler
LG 4K OLED teler Foto: LG

Kuigi kevad ja tegelikult ka suvi on ukse ees ning teleka ees istutakse üha vähem, otsustas Saarte Hääl enne nii-öelda hooaja lõppu uurida, mis telerite maailmas toimub.

ONOFF-i Saaremaa kaupluse juhataja Siim Nurja sõnul on aastatega teleriturul palju muutunud. «Meil on olnud CRT-tehnoloogia, plasmatelerid, LCD-d, siis LED-id ja nüüd on juba uued tulijad OLED- ja Ultra HD telerid,» loetleb Nurja.

Ta tõdeb, et OLED-telerite näol on tegu väga uue tehnoloogiaga, mistõttu on ka hinnad kallimad võrreldes näiteks LED-teleritega.

Ultra HD resolutsiooniga telerites on võrreldes levinud Full HD resolutsiooniga piksleid neli korda rohkem ja tänu sellele võimelised näitama detailsemat pilti.

Praeguse hõivavad valdava osa turust Nurja sõnul ikkagi LED-telerid, mis on LCD-de edasiarendus.

LED-ide ja LCD-de erinevus seisneb peamiselt paneelivalgustuses. Kui LCD-d valgustasid veel päevavalguslambid, siis LED-teleritel täidavad seda otstarvet LED-lambid.

«Seetõttu tarbisid LCD-d rohkem energiat ja võrreldes LED-teleriga ei olnud võimalik teha nii õhukesi paneele,» selgitab Nurja. Paneelid ongi muutunud väga minimalistlikuks ja energiat võtavad uued LED-telerid samuti vähem kui LCD-d.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles