Swedbank lõpetas eraisikutele arvelduskrediidi andmise

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank'i uus kontor
Swedbank'i uus kontor Foto: Liis Treimann

Märtsist ei sõlmi Swedbank eraisikutega enam uusi arvelduskrediidi lepinguid. Selle asemel pakutakse arvelduslaenu.

Swedbanki erakliendi laenude valdkonnajuht Merle Soomere kinnitas, et alates 2. märtsist pank uusi lepinguid ei sõlmi.

«Küll aga jätkub automaatne pikendamine ja klientidel on võimalus teha kõiki muudatusi oma olemasolevatesse arvelduskrediidi lepingutesse,» selgitab Soomere.

Arvelduskrediidi asendamine arvelduslaenuga on tingitud eelkõige sellest, et pakkuda klientidele paremat teenust, täpsustab Soomere.

«Vahe seisneb selles, et arvelduslaen väljastatakse eraldi kontole. Arvelduskrediit oli seotud kliendi tavalise arvelduskontoga. Arvelduslaenuga on kliendi enda raha ja panga raha alati eraldatud ning kliendil selge arusaam, millal ta kasutab laenu ja millal enda isiklikku raha,» selgitab Soomere.

Teine oluline erinevus on see, et juhul, kui kliendi leping lõpeb, siis saab klient selle osamaksetena pangale tagastada. Arvelduskrediidi pidi klient korraga kogu summa pangale tagastama.

Panga sõnul arvelduskrediidi tagastamisega reeglina klientidel raskusi pole, küll aga on raskused osadel klientidel tagastada see ühe summana nagu näeb ette tänane arvelduskrediidi leping.

Arvelduslaenu korral kliendil kaks võimalust raha pangale tagastamiseks. Esimese järgi tagastab ta arvelduslaenu ühe summana, teise järgi vähendab oma limiiti igakuiste maksetena maksimaalselt 48 kuu jooksul.

Swedbanki seni pakutud arvelduskrediidi intressid jäävad vahemikku 19-25 protsenti ning arvelduslaenul 13-25, kusjuures lõplik intress sõltub kliendi kohustustest ja maksevõimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles