Mööblifirma kavatseb komisjoni otsuse peale kohtusse minna

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögimööbel.
Köögimööbel. Foto: SCANPIX

Tarbijakaebuste komisjon otsustas, et mööblifirma Vendi Mööbel OÜ peab kliendile viivitamise eest maksma leppetrahvi summas 124 eurot, mööbliettevõte selle otsusega aga ei nõustu.

«Otsus tehti vaid ühe päevaga ning meile ei antud tõendite esitamiseks lisaaega,» põhjendas Vendi Mööbel OÜ juhatuse liige Dmitri Štšeglevski, miks nad ei kavatse kliendi kaebust rahuldada, vaid kohtusse pöörduda. «Arvame, et firma andis endast parima, et osutada kliendile kvaliteetset teenust,» lisas ta.

Nimelt seisab tarbijakaebuste komisjonis, et klient sõlmis mullu 25. augustil lepingu köögimööbli valmistamiseks ning tasus päev hiljem ettemaksu. Lepingu järgi pidi mööbli paigaldamine toimuma üheksa nädalat pärast ettemaksu laekumist. Viivitamise korral oli viivis mööbli kogumaksumusest 0,05 protsenti iga tööpäeva eest.

Kaupleja tuli köögi mõõtusid võtma mullu novembris ning mööbel paigaldati alles 16. veebruaril 2015. Klient väidab, et viivitamine mööbli paigaldamisel ei ole tema põhjustatud. Tema hinnangul põhjustas viivitus talle ebamugavust ning moraalset kahju.

Kaupleja vaidleb aga kaebusele vastu, selgitades, et viivitus tekkis siiski kliendi tõttu. Viimane ei olevat tulnud salongi, et valida, missugune lahendus talle mööbli projekti muutmiseks sobib. Nimelt selgus köögi ülevaatamisel, et mööbli taha jäävas köögiseinas on torud, mistõttu tuli algselt koostatud mööbli projekti muuta. Lõpuks tehtigi laiem lauaplaat, et torud segama ei jääks.

Komisjoni liikmed arutasid, et kaupleja tuli kööki üle vaatama ning mõõtusid võtma alles pärast tähtaja möödumist. Töö valmis aga kokkulepitust 75 päeva hiljem. «Kaupleja pidi tööga alustama õigeaegselt, lepingu tähtaja jooksul, tuvastama võimalikud takistused ning leppima kokku nende (takistuste - toim) ületamise viisi,» seisab otsuses.

Komisjoni kinnitusel pole esitatud ühtegi tõendit, mis viitaks tellija viivitusele. Arvestades, et kaupleja tuli köögi mõõtusid võtma alles pärast lepingu tähtaja möödumist, oli kaupleja viivitus tahtlik ja tellijast sõltumatu. Seega otsustas komisjon mõista mööblifirmalt 75- päevase hilinemise eest kliendi kasuks välja leppetrahv summas 124,12 eurot.

Vendi Mööbel on varem tarbijakaitseameti musta nimekirja kantud ja sealt pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles