Digipööre teeb Peterburi sõidu sujuvamaks

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi rongi seisuaeg peaks piirl lühenema.
Peterburi rongi seisuaeg peaks piirl lühenema. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Uus tarkvara võimaldab Tallinna-Peterburi-Tallinna rongiliinil skaneerida reisijate dokumentide andmed otse infosüsteemi, mis tähendab 20 aastat kestnud käsitsi koostatud nimekirjade asendamist digitaalse süsteemiga.

Go Raili töötajad skaneerivad rongireisijate dokumentide andmed süsteemi, need krüpteeritakse ja saadetakse mööda turvalisi sidekanaleid pidi politsei- ja piirivalveameti Narva raudtee piiripunkti enne rongi piirile saabumist, kus need hiljem uuesti  dekrüpteeritakse teatab ERR uudised.

Tänu sellele võimalusele tehtav piirile saabuvate reisijate eelkontroll, mis annab piirivalvele võimaluse tõkestada nende isikute Eestisse saabumine, kes on ebasoovitavad, kujutavad ohtu riigi julgeolekule või avalikule korrale.

Go Raili arendusdirektor Jolan Ševtsov ütles, et andmeedastuse digitaliseerimine on suur samm selles suunas, et vähendada rongi seisuaega piiril. «Reisijate jaoks on see väga oluline, sest võimaldab kiiremini sihtkohta jõuda. Lisaks muudab uuendus lihtsamaks pardapersonali töö,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles