Vaata, milliste Euroopa lennujaamade taksod kergendavad enim rahakotti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso
Takso Foto: SCANPIX

Ühe briti valuutavahetuse büroo hiljutisest uuringust tuleb välja, et kõige enam peavad taksoga lennujaamast kesklinna sõites rahakotti kergitama Genfi reisijad.

Kuuekilomeetrine taksosõit läheb Genfi lennujaamast kesklinna minejale maksma 31 eurot, samal ajal kui edasi-tagasi sõit maksab 62,5 eurot, vahendab Local.

See tähendab, et kilomeetri hinnaks on sealsete taksodega sõites 5,16 eurot, mis on näiteks 20 korda kallim, kui sarnase sõidu tasu Istanbuli lennujaamast kesklinna sõites.

Genfi lennujaama taksode kõrgest hinnatasemest jäävad ainult natuke maha Kopenhaageni lennujaama taksod, kus kaheksakilomeetrise kesklinnasõidu eest tuleb välja käia 4,06 eurot kilomeetri kohta.

Kolmandal kohal on Brüsseli lennujaam, kus lennujaamatakso kilomeetrihinnaks on 3,35 eurot, ning neljas on Londoni Heathrow lennujaamataksode taks – seal küsitakse kilomeetri eest 3,30 eurot.

Ainus asi, mis Genfi puhul eeliseks peetakse, on see, et lennujaam on kesklinnale üpris lähedal, mistõttu kilomeetrite arv on väiksem, kui teistes Euroopa suurlinnades.

Genfi lennujaama jõudnud reisijatel on muidugi võimalik ka tasuta ühistransporti. Nimelt on võimalik lennujaama pagasilintide lähedalt lunastada tasutada pileteid, millega saab Šveitsi pealinna piirkonnas sõita kuni 80 minutit.

Selle kõrval väärib võrdlust, kui kaugel Londoni Heathrow lennujaam on Suurbritannia pealinnast – 28-kilomeetrise sõidu eest tuleb sinna reisinul käia taksojuhile välja ühe otsa eest 92,3 eurot või siis edasi-tagasi reisi eest 184,5 eurot.

Kui vaadata lennujaamataksode kilomeetrihindasid, siis kõige soodsamad on Istanbuli lennujaama taksod, mis küsivad 0,25 eurot kilomeetri kohta.

Samas kõige vähem kergitab rahakotti Bulgaaria pealinna Sofia lennujaamast kesklinna sõit, kus 10-kilomeetrise reisi eest tuleb maksta kokku üksnes 4,52 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles