Türgis hukkus turismibussi avariis eestlanna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgis hukkus Eesti turist. Ekraanitõmmis kohalikust ajalehest.
Türgis hukkus Eesti turist. Ekraanitõmmis kohalikust ajalehest. Foto: Gündembursa (http://www.gundembursa.com/haber/tur-otobusu-yan-yatti-1-turist-oldu-18-yarali-g113285b.html)

Türgis sattus pühapäeva pärastlõunal kella nelja paiku avariisse eestlasi vedanud turismibuss, milles sõitnud kolm reisijat ja giid said vigastada, üks Eesti naine hukkus.

Bussis oli kohaliku ajalehe Gündembursa teatel 24 Eesti ja Läti turisti.

Välisministeeriumi pressiesindaja kinnitas Postimehele, et traagilisest õnnetusest ollakse teadlikud. «Praeguse seisuga on ka meie konsul ja aukonsul Türgis asjast teadlikud.»

Välisministeeriumi pressiesindaja lisas, et neil on olemas bussisolijate täpne nimekiri.

«Meie Eesti grupp oli tagasiteel Kapadookiast. Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi ajavahemikus 16.30-17.00. Üks naine sai surma ja mitmed vigastada. Meie giid on endiselt operatsioonil. Me ootame samuti tema seisundi kohta uut infot,» sõnas Saksa turismifirma Tom-Travel esindaja Maggie Schubert BNSile.

Schuberti sõnul olid kõik bussireisijad pärit Eestist. «Me oleme oma Türgi kolleegidega pidevas ühenduses, et saada koheselt uut informatsiooni,» lisas Schubert.

Schubert ütles, et esialgsetel andmetel kohaselt juhtus õnnetus vihmast tingitud libeduse tõttu. «Kuna sadas, siis tõenäoliselt oli põhjuseks libedus. Loodame, et meil on hommikuks uut informatsiooni,» ütles Schubert.

Välisministeeriumi täiendav teave kell 00.25:

Välisministeeriumile teadaoleva info kohaselt juhtus bussiõnnetus Antalya piirkonnas Manavgat linna läheduses Wow turismigrupi bussiga. 

Bussis viibis 24 reisijat, kellest enamus olid eestlased. Õnnetuses hukkus 52-aastane Tiina. Tema lähedasi Eestis on õnnetusest teavitatud. Teised bussis viibinud isikud viidi haiglasse nende tervisliku seisundi ülevaatamiseks. Välisministeeriumile teadaoleva esialgse info kohaselt teised reisijad eluohtlikke vigastusi ei saanud. 

Haiglas olevaid isikuid aitab sinna kohale sõitnud Antalyas asuva Eesti aukonsulaadi töötaja ja samuti on telefoni teel toeks Eesti saatkonna esindajad Ankarast.

Juhtunud õnnetuse põhjusi selgitatakse.

Copy
Tagasi üles