Soome küttefirma palkas ebatavalise uue töötaja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttesüsteem
Küttesüsteem Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vantaas asuva küttefirma värskeim töötaja on Jekku nimeline koer, kes võeti palgale selleks, et piirkondlikus küttesüsteemis paremini lekkeid avastada.

Pühapäeval andis Soome küttefirma Vantaan Energia teada ebatavalisest uuest töötajast, kes aitab ettevõttel avastada kergemini lekkeid piirkondlikus küttevõrgus, vahendab Helsingin Sanomat.

Kaheaastane koer Jekku on saanud lekete tuvastamise alal põhjaliku koolituse. Omamoodi omapärane oli viis, kuidas küttefirma uue töötaja tööle võtmisest teada andis – teatades seda Helsingin Sanomat’i teadaannete küljel, kus tavaliselt on inimestega seotud uudised.

Ettevõte selgitab video varal, et koer aitab suviti märksa paremini soojaveelekkeid tuvastada, kuna neid märgatakse siis harva õigeaegselt. Nende varane märkamine vähendab omakorda küttesüsteemi katkestusi ja toasooja raiskamist.

Vantaan Energia on Helsinki ja Vantaa omavalitsuste ühisettevõte.

Vaata Soome küttefirma värskeimat töötajat ka teda tutvustavas videos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles