Viimane aeg tuludeklaratsiooni esitamiseks

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 31. märts.
Tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 31. märts. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et 31. märtsil on viimane võimalus esitada tuludeklaratsioon. Paljudel on see veel tegemata.

Eile hommiku seisuga oli oma 2014. aasta tuludeklaratsiooni esitanud 20 770 füüsilisest isikust ettevõtjat (FIE), kokku ootame deklaratsioone 34 614 FIElt, teatas maksuamet.

Tuludeklaratsioon tuleb esitada kõikidel füüsilisest isikust ettevõtjatel. Tuludeklaratsiooni põhivorm A ja vorm E tuleb esitada kõikidel juhtudel ja ei ole oluline, kas ja kui palju ettevõtlusest tulu saadi. Juhul, kui ettevõtlustulu ei saadud, tuleks esitada vorm E nullidega. Deklaratsiooni peab esitama ka siis, kui ettevõtlus 2014. aastal katkestati või lõpetati.

«Ettevõtlustulu deklaratsiooni vorm E tuleb esitada ka neil inimestel, kes ei ole ennast füüsilisest isikust ettevõtjana registreeritud, kuid on saanud maksustamisperioodil ettevõtlustulu,» selgitas maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.

Eilse päeva seisuga on oma möödunud aasta tulud deklareerinud 608 416 maksumaksjat. Deklaratsiooni juba esitanutele tagastatakse tulumaksu 89,6 miljonit eurot ja juurde tuleb maksta 16,2 miljonit eurot. Tagastatud on tulumaksu 76,9 miljonit eurot.

Neil isikutel, kes pole veel oma tulumaksu tagastust saanud ja samas on juba esitanud lisadokumendid, palume varuda kannatust, kuna dokumentide läbi vaatamine võtab aega. «Üheks põhjuseks on see, et eelmisel aastal võeti ka rohkem uusi eluaseme laene, hetke seisuga on deklareeritud 2400 eluasemelaenu rohkem kui aasta tagasi,» lisas Udde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles