Meisterkokk sulgeb kunagi õhinaga avatud toidukohti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Leppik
Riho Leppik Foto: Mihkel Maripuu

Ida-Virumaal Saka mõisarestoranist peakokana alustanud ning seejärel oma firma alt mitmeid uusi toidukohti avanud meisterkokk Riho Leppik tõmbab tänasega oma tegevust koomale.

Kahe aasta eest kirjutas Põhjarannik, et Tallinnast pärit meisterkokk Riho Leppik vallutab Ida-Virumaa kohvikuäri.

Leppiku firma BBQ Catering toitlustab alates 2010. aastast Jõhvi kontserdimaja töötajaid ja külalisi. 2013. aastal võttis firma üle ka TÜ Narva kolledži kohviku Muna opereerimise ning avas Kiviõli seiklusturismi keskuses Hill Cafe. Seejärel võitis BBQ Catering Toila Oru pargi kohviku rendikonkursi.

Nelja kohvikut pidanud ettevõtte on aga tänaseks tegevust koomale tõmbamas.

Esimesena loobuti mullu hilissügisel kiirsöögikoha pidamisest Kiviõli seiklusturismi keskuses.

Nüüd otsitakse ostjat Toila pargikohviku rendilepingule.

Juunis lõpeb rendileping Jõhvi kontserdimajas Mozart ja on suur küsimärk, kas BBQ Catering seal toitlustamist jätkab.

Kindel on ainult see, et jätkatakse Narva kolledži kohvikuga Muna.

Veel möödunud aastal rääkis Leppik, et tema suurejooneliste plaanide taga seisab majanduslik kindlus. «Meil läheb siin nii hästi, et raha pritsib sisse uksest ja aknast. Pidime seda kusagile matma,» naeris Leppik Ida-Virumaa kohvikuturu vallutamist kommenteerides veel möödunud aastal.

Ta tunnistas siis, et ettevõtlus on üks suur mäng, aga lahe mäng. «Kui pole kõvasti vastu pükse saanud, tekib hasart. Kuidagi on neid väljakutseid meile Ida-Virumaal ette tulnud ja oleme mänguga kaasa läinud,» märkis Leppik veel aasta tagasi.

Leppik lisas siis, et Eestis pole võimalik ühe toitlustuskoha pidamisega veepinnale jääda, kui just ei loo iseendale töökohta ega ole seitse päeva nädalas rakkes või ei tegele suuremahulise rahapesuga.

Leppik juhatas vägesid ka 2009. aastal Jõhvi kontserdimajas toimunud presidendi vastuvõtul ning tänavusel vastuvõtul oli üheks peakokaks Leppiku firma BBQ Cateringi peakokk Aleksandr Nikoškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles