Pühade ajal läheb laevale pääsemisel rebimiseks

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev.
Parvlaev. Foto: Küllike Rooväli

Väinamere laevaliinid lisavad suurema nõudluse tõttu kevadpühade ajaks Hiiumaale ja Saaremaale sõidu graafikusse lisaks põhiväljumistele vastavalt 16 ja 44 reisi. 

Rohuküla – Heltermaa liinil on kuumemateks aegadeks e-piletid juba välja müüdud. Hiiumaa liini reisigraafik on hõredam kui naaberliinil ja laevast maha jäämisega pole mõistlik riskida, sest järgmine reis läheb alles pooleteise tunni pärast.

Kuivastu – Virtsu liinil kehtib enamasti 35 minutiline graafik, kuid kõik soovijad esimesele väljuvale laevale siiski alati ei mahu. Kassajärjekorras seismist saab vältida ja soovitud reisile pääsemise kindlustada e- või m-pileti ostmisega reisi planeerides.

Praeguse seisuga on Saaremaale sõiduks välja müüdud neljapäeva õhtul kolm reisi, kõigiks muudeks aegadeks on veel võimalik osta vabalt e-piletit.

Väinamere laevaliinid soovitab ära osta ka pühapäevase tagasisõidupileti. Otsustamist ei tasu jätta viimasele hetkele, sest ootejärjekorrad tekivad just siis, kui tullakse sadamasse lootuses, et laeval on ruumi küll, kuna e-piletid ei ole veebis välja müüdud. See on aga petlik, sest liiga paljud mõtlevad sarnaselt ja nii selgubki sadamas tõsiasi, et oodata tuleb kassa järjekorras järgmist või ülejärgmistki reisi. E-piletiga tuleb tulla sadamasse õigeaegselt, vastavalt piletil olevale kellaajale, nii ei teki ummikuid.

Möödunud aastal valmis nutirakendus Tuulelaevad, millega osta, muuta ja kasutada pileteid. Eriti lihtne ja mugav on nutirakendusega pääsla läbimine, sest sisestada ei tule isegi pääslarea telefoninumbrit nagu tavalise E-pileti mobiilikontrollil.

Täpsed pühadeaegsed reisigraafikud on Tuulelaevad nutirakenduses ja tuulelaevad.ee veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles