Jõhvi loobub tasulisest parkimisest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdsest saab omavalitsusele kuuluvates parklates Jõhvi kesklinnas taas tasuta parkida.
Nüüdsest saab omavalitsusele kuuluvates parklates Jõhvi kesklinnas taas tasuta parkida. Foto: SCANPIX

Jõhvi vallajuhid otsustasid möödunud neljapäevasel volikoguistungil kaotada pärast seitset aastat Jõhvi kesklinnas kehtinud tasulise parkimise vallale kuuluvates parklates.

«Eelmisel aastal laekus vallale parkimistasudest 725 eurot,» ütles vallavanem Aivar Surva, vahendab Põhjarannik. Tema sõnul on tasuline parkimine Jõhvi valla jaoks muutunud liiga koormavaks, mistõttu on mõistlikum, et parkimise korraldamise ja kontrollimise kohustusest vabanev spetsialist saab selle asemel keskenduda teistele avaliku korra küsimustele.

Kolm nädalat tagasi, kui vallavalitsuse plaan tasuline parkimine kaotada ilmsiks sai, ei osanud kaubanduskeskuste Tsentraali ja Jewe omanikfirma East Capital juhatuse liige Martin Otsa öelda, kuidas kavatsevad nad käituda keskuste juures asuvate tasulise parklate osas.

«Kui vald kaotab tasulise parkimise, siis meie poolt on see ainult tervitatav. Eks me arutame, kuidas edasi toimida. Meie eesmärk on see, et keskuste külastajad saaksid mugavalt parkida,» ütles siis Otsa. Hetkel on kaubanduskeskuste juures olevad parklad veel tasulised.

Vallavanem Aivar Surva ütles, et kui parkimises läheb olukord käest ära, saab selle küsimuse juurde tagasi pöörduda, ent ta ei pea seda reaalseks, sest tegelikult ei kontrollita valla parklates parkimiskorra järgimist juba pikemat aega.

Loe refereeritud artiklit lähemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles