Toimetuse maitseproov: šokolaad, mis lõhnab nagu parfüüm

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 31MAR15. Kalevi piimašokoloaad mango ja mandlitega. FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES
Tallinn. 31MAR15. Kalevi piimašokoloaad mango ja mandlitega. FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES Foto: ERIK PROZES/

Postimehe tarbijatoimetusse pöördunud lugeja hinnangul haiseb Kalevi uudistoode piimašokolaad mango ja mandlitega «keemia järele». Otsustasime toimetuses šokolaadi degusteerida, ütlemata kolleegidele, mis šokolaadiga on tegemist.

Palusime Postimehe töötajatel esmalt šokolaadi nuusutada ja siis maitsta ning anda teada, mida neile šokolaadi lõhn meenutab ja kuidas šokolaad maitseb.

«Arbuusi meenutab,» ütles üks töötaja maitsele hinnanguid andmata.

Teine lisas, et tegemist on igati ausa kaubaga. «Normaalne šokolaad, küpsist parajalt, veidi arbuusine hõng. Ostan küll!»

Edasi märkisid mitmed, et šokolaad lõhnab nagu parfüüm, kuigi maitse on igati hea.

«Väga tugev lõhn, mis mõjub tehislikult ja ebaloomulikult,» märkis järgmine testija.

Kaks šokolaadi maitsnud Postimehe töötajat otsisid selle lõhnale vastet. Üks pakkus, et lõhn meenutab pesuvahendi lõhna, teine koguni, et sööks nagu virsikumaitselist tualettpaberit. «Ebaloomulik ja liiga tugev lõhn,» öeldi üksmeelselt lõpuks.

Järgmine mekkija oli maitse- ja lõhnaomaduste kirjeldamisel eriti loominguline. «Suhu jätab kevadise lille maitse. Lõhn toob meelde aga nõukogudeaegseid parfüüme,» märkis ta, mida ühtlasi tõi välja ka toimetusse pöördunud lugeja, kelle hinnangul meenutab Kalevi uudistoode kunagist lõhnaõli «Punane oktoober».

«Ehk on selles pesupehmendit?» küsis ta lõpuks veel.

Aga jälle märkis üks maitsja, et šokolaadi maitse meenutab arbuusi.

Viimased degusteerijad tundsid ära, mis maitsega on tegemist ja pakkusid üksmeelselt, et küllap on see mango. «Maitse on tegelikult päris hea, aga kahjuks tapab mano tugev essents šokolaadi enda maitse ära, mis on kokkuvõttes mõttetu kombinatsioon,» leidis proovimaitsja.

Kalevi piimašokolaad mango ja mandlitega.
Kalevi piimašokolaad mango ja mandlitega. Foto: ERIK PROZES/
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles