Rong kihutas jaamast mööda

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Eile hommikul oli Paldiski-Tallinna rongi kiirus Sauel nii suur, et raudruun tuhises perroonist mööda ja reisijad said välja vaid viimase vaguni kaudu.

«Ootasin Keilas rongi nr 504 Paldiski-Tallinn, mis saabus vastavalt graafikule, aga  Sauele lähenedes rong lihtsalt tuhises läbi peatuse ja jäi eemal seisma,» kirjutas Postimehe lugeja. Neil, kes soovisid Sauel maha minna, tuli minna viimasesse vagunisse. Kirjutaja sõnul ei selgitanud rongijuht olukorda ja rong seisis peatuses neli minutit. Kirjutaja sõnul jäi ta seetõttu ka tööle hiljaks.

Elroni liikluskorralduse juhi Pille Pärnjõe sõnul on rongi pidurdusteekond olenevalt ilmastikutingimustest väga erinev. Tema sõnul analüüsiti esmaspäeva hommikul Saue peatuses toimunud intsidenti, kus toimus osaline platvormist möödasõit. «Tuginedes rongijuhi ja klienditeenindaja ütlustele ning pardaarvuti andmetele pean kahjuks ütlema, et hoolimata märgadest teeoludest tingitud varasest pidurdamisest - tavapäraselt alustavad rongijuhid selles kohas pidurdamist hiljem - on tegu rongijuhi eksimusega teeolude vale hindamise näol,» ütles Pärnjõe. Ta lisas, et rongijuht, mõistes oma viga, väljus kohe kabiinist ning oli abiks reisijate väljumisel ning ühe reisija jalgratta toimetamisel rongi tagumise ukse juurde.

Eile hilines rong lõppjaama neli minutit ning hilinemist ei hüvitata.

«Töötame selle nimel, et selliseid juhuseid ei esineks üldse. Siiski on neid mõningaid ette tulnud, sellel aastal oli see esimene juhtum. Palume nende pärast siiralt vabandust ja püüame teha kõik, et sellised olukorrad ei korduks,» ütles Pärnjõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles