Elektrilevi surub tarbijatele uusi arvesteid peale

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugloetav arvesti.
Kaugloetav arvesti. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna kõik elektritarbijad peavad olema 1. jaanuariks 2017 üle viidud kauglugemisele, paigaldab Elektrilevi juba paar aastat järgemööda kaugloetaid arvesteid. Erandeid kellelegi ei tehta ning kaugloetavast arvestist keeldujad jäetakse vooluta.

«Kuivõrd kauglugemisele üleminek on sätestatud õigusaktidega ning võrguettevõtjal on õigus arvesti ära vahetada, siis valikuvõimalus puudub,» ütles tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.

Soov lükata arvesti vahetamist võimalikult kaua edasi või uuest arvestist sootuks keeldumine võib kaasa tuua elektriühenduse katkestamise. «Elektrita mind ei jäetud, aga ähvardati jätta. Mul on tänavale juba kast püsti pandud, surutakse ühendamist peale. Mina ei saa aru, mil moel asjad käivad – alles pandi uus elektriarvesti majja sisse, nüüd ongi tänavale veetud näiduteatamine,» rääkis tarbija Siim Randla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles