Lihavõtted sulgevad Soomes poeuksed pikaks ajaks

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome teismelistel pole võimalik lihavõtteid osteldes sisustada, sest poed pannakse lihtsalt kinni.
Soome teismelistel pole võimalik lihavõtteid osteldes sisustada, sest poed pannakse lihtsalt kinni. Foto: Milla Takala/Lehtikuva

Üle Soome lahe sõitjatel tasub teada, et erinevalt Eestist mõjutavad lihavõtted põhjanaabrite elu märkimisväärselt. Poed ei pruugi lahti olla kinni ja ühistransport liigub erigraafiku järgi.

Poed on lihavõtete ajal Soomes tavapäraselt avatud neljapäeval ja laupäeval. Suurel reedel ja pühapäeval on need kinni, esmaspäeval võivad ajavahemikus kella 8-18ni neljaks tunniks oma uksed avada  väiksed toidupoed. Kioskite, lillepoodide, bensiinijaamade ja väikeste maapoodide lahtioleku tunde ei piirata. Alkoholipoed suletakse neljapäeva õhtul kell 20 ja avatakse teisipäeval.

Postkontorid suletakse neljapäeva õhtul ja avatakse taas teisipäeval. Bensiinijaamades olevad postiletid võivad olla lahti kogu lihavõtete ajal. Helsingi peapostkontor on suletud suurel reedel, vaiksel laupäeval ja esmaspäeval, kuid on lahti pühapäeval.

Pangad suletakse täna ja hakkavad taas tööle teisipäeval. Kaugliinibussid ja rongid sõidavad erigraafiku järgi. Kohalik ühistransport liigub pühapäevase graafiku järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles