Üleskutse: otsime Eesti vanimat toiduainet

Hanneli Rudi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadise suurpuhastuse ajal võib kappidest leida üllatavaid asju, näiteks makarone, kohvi või  konserve, mille parim enne on ammuilma möödas. Hea lugeja, kui ka sinu köögikapis on mõni aastateks seisma unustatud toiduaine, siis saada sellest foto.

Lisa fotole juurde ka, millal see on valmistatud ja kui pikk oli selle säilimisaeg. Teie tervise huvides palume ajaloohõngulisi toite mitte maitsta. Piisab foto saatmisest.

Pilte ootame aadressile tarbija@postimees.ee 3. maini.

«Rõõm näha, et meie inimesed oskavad sedavõrd lugu pidada toiduajaloost – tundub, et nii mõneski Eesti kodus on kogunemas omamoodi väike toidumuuseum, kuhu kuuluvad nii Eesti toidukultuuri pärlid aastakümnete tagant kui ka tõelised rariteedid tsaariaegselt Venemaalt,» ütles Toiduliidu juht Sirje Pottisepp. Tema sõnul on Eesti kauplustes ringi vaadates  ühelt poolt näha seda, kui suure arenguhüppe on  pakendikujundused teinud kõigest mõnekümne aastaga, teisalt on aga üha rohkem jõudmas turule tooteid, mis on ammutanud oma retrohõngulistele toodetele inspiratsiooni just nendest toredatest toodetest, mis lugejate piltidel ilutsemas.

«Tänutäheks toreda arhiivmaterjali eest kostitame kolme lugejat kingipakikesega. See sisaldab piltidelgi läbi käinud pika ajalooga tööstuste tooteid, mis kuuluvad tänapäeval toidulettidel paremikku ning mõni nendest on viimaste aastate jooksul selle tõestuseks ka Eesti Parima Toiduaine märgi teeninud,» ütles Potisepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles