Pettunud hooldusõde: Elroni kuu kangelase kampaania solvab

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu kangelane. Kuvatõmmis Elroni kodulehelt.
Kuu kangelane. Kuvatõmmis Elroni kodulehelt. Foto: Elron

Tervishoiutöötaja Laine (60) leiab, et raudteefirma Elron solvab, nimetades kuu kangelasteks meditsiinitöötajaid, välistades nende seast suurema osa madalapalgalistest haiglatöötajatest.

«Elron märgib, et aprilli kuukangelased on tervishoiutöötajad, kellele pakub rongis poole hinnaga sõitmise võimalust, aga selekteerib nendeks ainult arstid ja õed,» rääkis Laine Postimehele. «65 protsenti haiglatöötajatest nendeks ei liigitu,» märkis ta pettunult.

Elroni tingimustes on, et soodustust saavad vaid vaid tervishoiutöötajate registris olevad meditsiinitöötajad. «Seal on kirjas ainult õed ja arstid. Suur hulk madalamapalgalistest seal ei ole, aga ometi vajaksid just nemad rohkem seda soodustust,» lausus palju aastaid haigla intensiivosakonnas hooldusõena töötanud Laine.

«Miks nad üldse nimetavad niimoodi kuu kangelasteks, kui kavalasti selekteerivad väiksema osa välja? Ma ei tea ühtegi arsti, kes rongiga sõidaks, neil on oma autod.»

«Kui me sõidame koos medõega nüüd rongis, siis tema saab pileti odavamalt ja mina kõrval pean ostma täispileti. See on alavääristav!» leidis Laine.

«Oleme töökaaslastega seda arutanud ja leiame kõik, et see solvab meid,» lausus Laine. 

Tema arvates võinuks raudteefirma kuu kangelastele soodustust pakkuda töötõendi alusel, sest sel on olemas nii pilt, asutuse nimi kui ka amet.

Elron: 

«Mul on väga kahju, kui meie kampaania, mis on mõeldud siiraks tunnustuseks Eesti tervishoiutöötajatele, osadele pettumuseks on. Loodan, et valdavale enamusele valmistab see siiski rõõmu,» märkis Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik.

«Selleks, et Elroni enam kui sada klienditeenindajat saaksid soodustuse õigust kontrollida, vajame ühtset ja selgesti mõistetavat dokumenti. Antud juhul oleme valinud selleks Tervishoiutöötajate registri väljatrüki – registrisse on kantud suurem enamus tervishoiutöötajaid, sh kõik arstid, perearstid, ämmaemandad ja õed. Ehkki peame kõikide meditsiinisüsteemis töötavate inimeste panust väga oluliseks, pidime valiku tegema, sest erinevate töötõendite puhul oleks kontrollimine väga keeruline ja subjektiivne,» selgitas ta.

«Vabandan, kui oleme kedagi solvanud. Kinnitan veelkord, et hindame kõrgelt kõikide tervishoiusüsteemis töötavate inimeste panust ning soovin, et suurele enamusele neist teeks Elroni kampaania ja soodsa reisimise võimalus rõõmu,» lisas Vahtrik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles