Vaata, kuhu ja mis hinnaga eestlased reisivad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagasi laadimine lennukisse.
Pagasi laadimine lennukisse. Foto: Caro / Scanpix

Eesti reisifirmade edastusel on endiselt populaarseim paketireiside sihtkoht Türgi. Odavaimad paketireisid jäävad suisa 300 euro piirimaile.

Tänavu on reisikorraldaja Novatoursi reisikavas 18 sihtkohta ning suurimateks tõusjateks peab ettevõte Horvaatiat ja Rhodost.

Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg märkis, et juba 2011. aastal võttis tolle ajani Egiptuselt aasta populaarseima sihtkoha tiitli Türgi, mis hoiab seda siiani.

«Türgi reisijate mahud kasvasid Novatoursil mullu võrreldes 2013. aastaga ligi 11 protsenti, ligi 11 300 reisijani. Türgi populaarsus jätkab tõusujoones ka 2015. aastal. Novatoursi plaanide kohaselt ületab see sihtkoht tänavu 12 000 reisija piiri,» edastas Riisberg.

GoAdventure’i esindaja Ulvi Moesaar ütles, et ka neil on suvehooaja populaarseim reisisihtkoht Türgi.

Baltic Toursi müügijuhi Margit Lõivu edastusel on keeruline tuua välja number üks sihtkohta, kuid populaarsema sihtkoha loetellu märgib ka tema Türgi. Lisaks ka Kreeka erinevad saared ning Bulgaaria.

TEZ Toursi müügi- ja turundusjuht Svetlana Vertjanova edastusel on Türgi populaarsus rekordtasemel. «Eelmisel aastal külastas Türgit TEZ Touriga peaaegu 12 000 reisijat,» ütleb ta.

Küllap on Türgi populaarsuse üheks põhjuseks ka selle odavus. Näiteks toovad reisifirmad, et praegused paketireisi pakkumised jäävad 300-400 euro kanti.

Baltic Torusi teatel saab nende vahendusel sõita Türki maikuus alates hinnaga 299 eurot.  GoAdventure’i hetke soodsam reis oleks Bulgaariasse alates 359 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles