Maamaksu tasus õigeaegselt neli viiest maaomanikust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti sümboolika
Maksu- ja tolliameti sümboolika Foto: Sander Ilvest / Postimees

Aprilli alguses suurenes täitmata maksukohustusega isikute arv võrreldes eelmise kuuga 27 000 võrra 58 000 isikuni, kellest valdaval osal on tasumata maamaks, tähtaegselt täitis kohustuse 86 protsenti maaomanikest.

«Maksuvõla suurenemine  aprilli alguses on maamaksu tähtaja saabumise tõttu üsna tavapärane,» ütles maksu- ja tolliameti tulude osakonna talitusejuhataja Maila Heile, teatab amet. Kokku on maamaks tasumata veel 42 094 isikul summas 2,4 miljonit eurot. Intresside lisandumise vältimiseks soovitab Heile maamaksu esimesel võimalusel tasuda.

Kokku on maksuvõlg suurenenud 19,5 miljonit eurot ning maksuvõlglaste arv kasvanud 27 330 isiku võrra. Võla kasvust moodustab 16 miljonit eurot äriühingule kriminaalmenetluses tuvastatud asjaoludel tehtud maksuotsus.

«Maksumenetlus puudutas äriühingu 2013. aasta tehinguid. Kuna maksuotsus ei ole veel jõustunud, kajastub see võlg üldises dünaamikas, kuid veel mitte avalikus võlapäringus,» selgitas Heile. Täitmata maksukohustusi on 58 414 isikul kogusummas 258 miljonit eurot.

Ameti teatel on lihtsaim ja kiireim viis maksukohustuse olemasolu kontrollida läbi e-maksuameti. Kellel see võimalus puudub, saab informatsiooni küsida piirkondlikust teenindusbüroost või võlainfo telefonilt 1811. Samuti on võimalus esitada taotlus maksuvõla osakaupa tasumiseks ehk ajatamiseks.

Täpsemat infot maksuvõlgade osade kaupa tasumise kohta leiate maksu- ja tolliameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles