Viimane aeg roosid talveunest äratada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka algaja roosikasvataja peaks Annela Orasi sõnul kibuvitsavõrse kohe ära tundma, sest see on teist värvi ja teistest võrsetest pikem.
Ka algaja roosikasvataja peaks Annela Orasi sõnul kibuvitsavõrse kohe ära tundma, sest see on teist värvi ja teistest võrsetest pikem. Foto: Liis Treimann/Postimees

See nädal on tagumine aeg roosipeenar korda teha, sest piisab vaid paarist soojemast päevast, kui selleks võib olla juba hilja.

Peenra õige korrastamisaja määramiseks kasutab tema metallvarrast. «Varras läks pool meetrit maa sisse, järelikult ei ole pinnas enam külmunud ja on õige aeg. Isegi kui öösel tuleb null kraadi, siis see kahutab ainult pealt ära, päike võtab selle kohe ära,» selgitas ta.

Esmajärjekorras tuleks korda teha pargiroosid, kuna neil on varsti lehed väljas. «Ka roniroose tuleks hakata tugede najale sättima, sest hiljaks jäädes lõhub lihtsalt lehepungad ära. Mida rutem üles saavad, seda tervemaks jäävad,» soovitas aednik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles