Tuntud õllefestivalil seisab ees hinnatõus

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfesti õllekannud
Oktoberfesti õllekannud Foto: SCANPIX

Müncheni maailmakuulsa Oktoberfesti telkide rentijad ütlevad, et peavad tõenäoliselt liitrihindu kergitama üle 10 euro, sest Saksamaal kehtestati miinimumpalga seadus.

«Tõenäoliselt tõusevad õllehinnad kolm kuni neli protsenti,» märkis festivaliala omaniku esindaja Toni Roiderer, kes ise on kohal Hackeri telgiga, vahendab The Local.

Kuigi ettekandjatele makstakse Oktoberfestil sageli rohkem kui kehtestatav miinimumpalk, on seal töötamine niivõrd kurnav, et paljud valmistuvad selleks kuid jõusaalides treenides. Palgatõusu taga on ka uued Saksamaal kehtima hakkavad tööaja regulatsioonid.

Ka peavad ettekandjad saama rohkem puhkeaega varasema asemel, kui mõned töötasid kogu festivali toimumise aja – kolm nädalat järjest.

«Tulemus on see, et vajame kuni viit protsenti rohkem töökäsi,» märkis Roiderer.

Tema ning tema sõpradest telgipidajad võitlevad selle eest, et uued regulatsioonid ei mõjutaks kuidagi Oktoberfesti traditsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles