Soomlasi liigutas Eesti bussijuhi abivalmidus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas reisijaid vedanud bussi roolist purjus juhi.
Politsei tabas reisijaid vedanud bussi roolist purjus juhi. Foto: SCANPIX

Eesti bussijuhi tähelepanelikkus eaka reisija suhtes läks soomlastele nii hinge, et nad tänasid teda aplodeerides.

Helsingis on ühistranspordi kasutajate hulgas üldine jututeema bussi- ja trammijuhtide mühaklus ja halb käitumine, siiski on ka teistsuguseid näiteid, kirjutab Soome portaal MTV.  Eile õhtul kella seitsme paiku jäi buss nr 75, mis sõitis kesklinna suunas, Pihlajamäe peatusesse seisma. Selle põhjuseks oli vanem mees, keda juht kuuldavalt juhatas ümberistumispeatusesse, mis asus väikese jalutuskäigu kaugusel.

Asja kõrvalt jälginud reisija arvates tundus vanemal mehel olevat raskusi nurga taha jääva ümberistumispeatuse asukohast arusaamisega.

Kui juhi suunanäitamine ei toonud tulemust, lahkus ta kõigi hämmelduseks bussist, et juhatada mees metsatuka varju kurvi taha jäänud peatusesse. Sellise asjadega käiguga mitte harjunud kaasreisijad jälgisid imetledes paari kadumist nurga taha.

Mõne minuti pärast naasis juht joostes mööda metsatukka läbinud teerada.

Kui juht bussi tuli, hakkasid tema teenindusvalmidusest üllatunud reisijad spontaanselt plaksutama ja hurraa hüüdma. Bussijuht ise ei teinud aplodeerimisest välja, vaid jätkas rahulikult teekonda.

Bussis sõitnud reisija sõnul ei häirinud kedagi isegi see, et teejuhatuseks kulunud aeg viivitas bussi jõudmist sihtkohta 3-4 minutit.

Reisija sõnul rääkis bussijuht soome keelt eesti aktsendiga.

Bussijuhi üllatav abivalmidus pani isegi omavahel tundmatud soome keelt emakeelena rääkivad bussireisijad omavahel jutlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles