Kuidas hooldada toataimi sügisel ja talvel?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis-talvisel perioodil tuleks toataimede kastmist vähendada.
Sügis-talvisel perioodil tuleks toataimede kastmist vähendada. Foto: SCANPIX

Sügisel enne külmade saabumist on viimane aeg tuua tuppa suvel väljas olnud toataimed.


Talviseks perioodiks tuleks taimed asetada ruumides võimalikult valgesse kohta. Akende pesemine parandab oluliselt valgustingimusi.

Taimede lehed puhastatakse sageli niiske lapiga või kasutatakse selleks spetsiaalseid leheläikega puhastussalvrätte. Paksu tolmukorra all ei pääse valgus taimedele ligi.

Sügistalvisel perioodil peab vähendama toataimede kastmist. Enne järgmist kastmist veenduge, et muld potis oleks jõudnud eelnevalt veidi kuivada. Väetamist võib jätkata vaid parajasti õitsvatel toataimedel.

Valguslembestele toataimedele tuleb anda kindlasti lisavalgust. Spetsiaalsetel füto- ehk taimelampidel on just selline valgusspekter, mis taimedele kasvamiseks sobib. Soojas ruumis hakkavad valguslembesed toataimed kasvatama kahvaturohelisi väljaveninud võrseid.

Enamik sukulente – kaktused, turdlehed, noliina, tääkliilia, aaloed, havisabad – kuuluvad just sellesse taimerühma. Kindlasti aitab sellistel taimedel paremini talvituda ka jahedam (kuni +10°C) ja valgusrikas ruum.

Sügisel, enne külmade tulekut on veel väga hea aeg koju või kontorisse osta suuremaid toataimi, kuna väljas pole veel külmakraade, mis taimi transportimisel kahjustada võiks.


Allikas: Hortes.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles