Katuseliit: «Kodutundes» on töömehed ohus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Kodutunde saatest.
Kaader Kodutunde saatest. Foto: Eesti Katuseliit

Eesti katuseliit valutab südant telesarjas «Kodutunne» näidatud ebaõigete töövõtete üle, mis võivad lõppeda õnnetusega.

Juhime tähelepanu, et niivõrd suure vaatajaskonnaga telesaade peaks kinni pidama elementaarsetest tööohutusnõuetest, teatas Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit oma kodulehel olevas pöördumises.

Saatesarja mitmes episoodis näidatakse katusetöödel ebaturvalisi töövõtteid ja töökaitsevahendeid. Näiteks loobitakse vana katusekatte lammutamisel eterniiditahvleid maapinnale, samas kui lähistel töötavad aknameistrid. Uue katusekatte paigaldamisel on töömeestel olnud jalas rannajalatsid ja metallist katusekatteid paigaldatakse kergetes treeningjalatsites, mis ei taga kaitset kukkuva plekipaani eest. Mitmes episoodis on töömeestel näha küll turvarakmeid, kuid need ei ole kuhugi kinnitatud. Lisaks riivab mitmel korral silma roovitusena kasutatava puitmaterjali sobimatu kvaliteet, kuid see asjaolu ei ole siiski eluohtlik. «Katuseliidul on ülevaade saatesarja nendest episoodidest, kus on tõsiselt eksitud elementaarsete tööohutusnõuete vastu, kuid loodame, et olukord väga populaarses telesaates antud vaatenurgast paraneb,» seisab avalduses. Liit rõhutab, et «Kodutunne» on kiiduväärt ettevõtmine, kuid peab olema eeskujuks mitmest vaatenurgast vaadates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles