Auto jagamine hoiab raha kokku

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: promo

Šveitsis on osutunud ülipopulaarseks pakkuda istet või sõita ise kellegi teise autos, kel on sinuga sama teekond.

Mobility Group on Šveitsis tegutsev autojagamise äri, mis kasvatas möödunud aastaga oma klientuuri üle 120 000 inimese piiri.

Selle ühenduse algus ulatub aastasse 1997, mil punaste Mobility autode ja minibusside ilmumine Šveitsi teedele ja raudteejaamade lähistel asuvatesse parklatesse muutus tavaliseks nähtuseks. Eelmise aasta seisuga oli 1400 pealevõtupunktis 2700 autot, vahendab The Local.

Keskkonnaorganisatsiooni VCS/ATE hinnangul on viimastel aastatel toimunud tohutu areng nii era- kui ka firmaautode ühistranspordiks kasutamises – st sama teekonna läbijad kasutavad ühte autot koos. Selle on toonud kaasa aina kasvavad kulud autoomanikele ning ka keskkonnaohutusega seotud teemad.

Siiski ei vähene autoomanike arv. 2014. aastal oli Šveitsis 4,4 miljonit registreeritud autoomanikku ning numbrid näitavad vaid stabiilset tõusu ja seda aastast 1990.

Üha enam valitakse üheks võimaluseks istuda kellegi teise autosse või pakkuda enda autos kohta kellelegi teisele, kes samas suunas sõita soovib. Sellise kogukonna on rajanud Mobilitiy, mis on 120 300 kliendiga (mis on võrdväärne Šveitsi pealinna Berni populatsiooniga).

Selline turuosa tähendab seda, et Mobility näol on tegemist maailma kõige edukama autojagamise ettevõttega.

Mobility plussiks on see, et autosõidu mugavust saab nautida, olemata autoomanik ning tegelema sellega kaasnevate kohustustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles