Go Bus võtab ühiskaardi kasutusele kõikjal üle Eesti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa liinid on üks Go Busi poolt hallatavates maakonnaliinidest, kus 1. maist vahetab ühiskaart Go In maksekaardi välja.
Lääne-Virumaa liinid on üks Go Busi poolt hallatavates maakonnaliinidest, kus 1. maist vahetab ühiskaart Go In maksekaardi välja. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Alates 1. maist lõpetavad kehtivuse Go Ini sõidukaardid, mis on maksekaartidena kasutusel Go Busi Lääne-Viru, Saare ja Valga maakonnaliinide ning osades Valgamaa kaugliinide bussides – see asendatakse ühiskaardiga.

«Ühiskaardi kasutusele võtmine on seotud üleminekuga uuele kaasaegsele piletimüügi- ja kassasüsteemile. Ühtlasi võimaldab ühiskaart pakkuda klientidele senisest laiemaid kasutusvõimalusi,» selgitas Go Busi arendusdirektor Kuno Koger uuendust bussifirma pressiteates.

Go Ini kaarte saab tasuta ühiskaardi vastu vahetada kuni 15. maini Go Busi piirkonnakontorites ja Pärnu bussijaamas. Go Ini kaardil olev rahajääk kantakse sealsamas uuele ühiskaardile üle.

Bussifirma ühiskaardi kasutamine annab piletihinnast viieprotsendilist soodustust ning võimaldab sõidu eest arveldada sularahata. Samuti saab veebiportaalist pilet.ee osta ühiskaardile Go Busi kaugliinide sõidupileteid. Veebist ostetud piletitele kehtib samuti viieprotsendiline sõidusoodustus.

Selleks, et ühiskaardiga saaks GoBusi bussides tasuda, tuleb sinna laadida vajalik rahasumma. Ühiskaardi müügipunktides, internetipangast ning mobiil- või lauatelefoniga saab raha laadida 2, 5, 10 ja 20 euro kaupa. Täpsed juhised www.pilet.ee alajaotuses «Kuidas osta». Go Busi bussides toimub raha laadimine 10, 20, 30, 40 ja 50 euro kaupa.

Kuna tegu on ühtse kontaktivaba süsteemiga, siis toimivad Go Busi liinidel maksevahendina kõik Eestis kasutusel olevad ühiskaardid, nende hulgas Go Busi ühiskaart, Ridango ühiskaart, Tallinna ja Harjumaa ühiskaart ja ATKO Kohtla-Järve ühiskaart.

Ühiskaarte hinnaga kaks eurot saab osta Põlva postkontorist, Kuressaare postkontorist, Pärnu bussijaamast, Go Busi kaugliinide ja maakonnaliinide bussidest, Go Busi piirkonnakontoritest ning teistest ühiskaardi müügipunktidest üle Eesti.

Ühiskaardi ostmise, laadimise, isikustamise ja muude võimalustega saab lähemalt tutvuda ühiskaardi portaalis www.pilet.ee ning Go Busi kodulehel. Teavet Go Busi liinireiside kohta saab 24h avatud infotelefonilt 12012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles