Kiire linnapuhkus Viinis

Triin Tammert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Landtmanni kohvik: Viini klassikaline kohvik, mida armastavad ka parlamendisaadikud.
Landtmanni kohvik: Viini klassikaline kohvik, mida armastavad ka parlamendisaadikud. Foto: Meisi Volt

Eurovisiooniks valmistuv Viin on ülimõnus linnapuhkuse sihtkoht igal ajal – nii detsembris, kui kauni raekoja ees on muinasjutumaad meenutav jõuluturg, kui ka kevadel, suvel ja sügisel, kui võib kulgeda lihtsalt ühest kohvikust ja pargist teise.

Lootsin küll, et kuna Austria on Eestist hulk maad lõuna pool, saame juba päris kevadet nautida, aga need reede ja laupäev, kui seal viibisime, olid veel pigem jahedad. Mida kevade poole, seda sõbralikumaid temperatuure peaks Viin aga pakkuma, ning roheluse ja õitsvate lillede hulga poolest on Austria põhjapoolsematest maadest kõvasti ees igal juhul.

Minu jaoks on Viini üks kõige inspireerivamaid lugusid see, kuidas keiser Franz Joseph I, kes sõlmis 19. sajandi keskel armastusabielu oma tulevase keisrinna Elisabethi ehk Sissi või Sisiga – ja armastusabielud polnud sel ajal just väga levinud –, lasi sel puhul maha lõhkuda Viini vanalinna ümbritseva linnamüüri ning ehitada sinna laiad tänavad, pargid, ooperiteatri, kaunite kunstide akadeemia, raekoja ning palju teisi imelise arhitektuuriga olulisi hooneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles