Hiigelallahindluste aeg sai riidekauplustes läbi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allahindlused Viru keskuses.
Allahindlused Viru keskuses. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Jaekaubandustöötajate kinnitusel on majandussurutis nüüd ametlikult lõppenud - hiigelallahindluste aeg on möödas ja inimesed ostavad riideid ka ilma allahindluseta.

«Klient ei kuluta nii palju kui varem, ta ei osta komplekte kolm või neli tükki, ta ostab üks-kaks, aga ta ostab rohkem kui enne ja ostab täishinnaga, mis on hea,» rääkis rõivatootja Mosaic brändijuht Kippak, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Klient loeb raha küll rohkem, kuid pärast 2009. aastal toimunud 25-protsendilist käibe kukkumist on jaekaubandus toibumas.

«Meie oleme augustis-septembris näinud küll väga tugevat trendi ülespoole, eriti rõivaste ja jalanõude osas, nii et kasv on võrreldes eelmise aastaga juba kahekohaline, seega läheb praegu päris normaalselt,» kinnitas Tallinna Kaubamaja ASi müügi- ja turundusdirektor Enn Parel.

Küll aga ei tasu enam loota hiigelallahindluste hooajale, sest kaupmehed on laovarude hankimisel olnud varasemast realistlikumad, mistõttu kaupa raha kättesaamiseks enam alla ostuhinna müüma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles