Suvel tasub rongiga sõites kalendrit vaadata

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni reisijatel tuleb suvel leppida ümberistumisega.
Elroni reisijatel tuleb suvel leppida ümberistumisega. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Suvel tasub enne rongiga Tartusse sõitmist kalendrit vaadata, sest sõltuvalt nädalapäevast tuleb raudteeremondi tõttu osa maad hoopis bussiga sõita.

Tänavu suvel tehakse raudteeremonti lõigul Pedja- Jõgeva kolmel päeval nädalas, selgitas Elroni juhatuse liige Riho Seppar. See tähendab, et teisipäeval, neljapäeval ja reedel on kella 10 kuni 20ni teelõik rongiliiklusele suletud. Kuna Pedja on väike peatus, siis sel ajal pannakse rongi asemel Vägevast kuni Jõgevani sõitma asendusbuss ja koos ümberistumiseks kuluva ajaga pikeneb reis maksimaalselt 50 minutit.

Ülejäänud neljal nädalapäeval  pääsevad rongid remonditavast teelõigust läbi, kuid nende sõidukiirus on piiratud ning sihtkohta jõudmise aeg võib pikeneda kuni 15 minutit. Tulenevalt remonttöödest muutuvad sel perioodil nii Tallinn-Tartu kui ka Tartu-Valga ja Tartu-Koidula-Piusa rongide sõiduplaanid.

Raudtee remont kestab juulilõpust oktoobrini ning lisaks raudteele tehakse sel ajal korda ka ülesõidud ning mõni neist varustatakse tõkkepuuga. Kui praegu on remontiminevatel teelõikudel sõidukiirus piiratud  ja jääb 50 kuni 100 km vahele, siis pärast remonti peaks seal saama sõita kuni 120 km/h. Raudteeremonti tehakse ka 2016 ja 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles