Uimastati ja tehti puupaljaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus muserdab.
Vargus muserdab. Foto: Panther Media

Inimesed paljastasid uskumatuid lugusid lennureisil salapäraselt kadunud asjadest ning kõige kurvemal juhul tehti reisija juba kohvikus paljaks nagu püksinööp.

Nii juhtus Marguse jutu järgi tema vennaga paar aastat tagasi naaberriigi lennujaamas, kuhu mees oli öise Tallinna bussiga sõitnud. Pärast magamata ööd läbis ta kell viis lennujaama turvaväravad ja istus turvaala kohvikusse. «Tema lauda tulid kaks vene keelt rääkivat iludust, mõne aja pärast viskas lihtsalt pildi eest, ju siis puistati midagi klaasi,» rääkis Margus venna uskumatuna kõlavast seigast.

Kui turvatöötaja venna äratas, olid röövlid mehe puupaljaks teinud. «Sülearvuti, telefon, raha –  kõik läks». Ära võeti isegi dokumendid.

Kuna Marguse sõnul juhtus see tema vennaga pärast turvakontrolli, väidab mees, et vargad pidid tegema koostööd lennujaama turvateenistusega. Muidu ei oleks nad sinna alasse sissegi pääsenud, rääkis ta.

«Seda tõestab ka see, et turvateenistus ei nõustunud asja üldse uurima, kuigi kaamerad olid kõikjal,» tõdes lugeja. Selle asemel juhatati mees kiirelt lennujaamast välja ning tal paluti pöörduda politseisse. Seal naerdi mees aga välja ja isegi avaldust ei soovitatud teha, sest see olevat mõttetu.

Teine lugeja rääkis, kuidas Finnairiga Aasiast Helsingisse lennates oli jalad selga võtnud üle 30 euro sularaha. Kuigi lugeja tahtis kohe ka Finnairi infotelefonile helistada ja kaebuse esitada, ei saanud ta vahemaandumise ajal kedagi sellelt numbrilt kätte ja nii see probleem lõpuks lahendamata jäigi.

Üks lugeja tõi aga välja terve nimekirja asjadest, mis tal 2. aprillil San Franciscost läbi Frankfurdi Tallinna lennates kaduma olid läinud. Päev hiljem avastas ta, et kolmest kohvrist oli kadunud kaks raamatut, kaks lauvärvi, silmalainer, huuleläige, lilleseemned, ja 12 pakki kaerahelbe putru. «Jäi mulje, et keegi oli suvaliselt käe kotti pistnud ja võtnud seda, mis näppu jäi,» arvas lugeja.

Paljud jäid ilma ka kallitest lõhnaõlidest. «Kohale jõudes oli kotist varastatud Leatherman ja tutikas Chanel Allure Sport 100ml parfüüm,» ütles Tallinnast Hurghadasse lennanud Katu. Samamoodi haihtusid Amsterdamis teise lugeja kohvrist kingituseks ostetud lõhnad. «Õnneks oli kindlustus, kuid ega kindlustust ei kingi,» ütles ta kurvalt.

Veel on lugejatel lennureisi ajal läinud kaduma taskunuge, komme, tuttuusi tosse, riideid ja elektroonikaseadmete laadijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles