Järgmine Säästumarket muutub Rimiks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästumarket.
Säästumarket. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Rimi ja Säästumarketi kettide omanikfirma esitas Kuressaare linnavalitsusele taotluse praegune Mooni tänava Säästumarket renoveerida või maha lõhkuda ja rajada selle asemele uus 1678 ruutmeetri suurune kauplusehoone.

Küsimusele, kas praegu Auriga keskuses rendipinnal asuv Rimi kolitakse siis tulevikus oma majja Mooni tn 2, vastas Rimi Eesti kinnisvarajuht Urmas Sildnik, et sellest on veel vara rääkida, vahendab Saarte Hääl.

«Praegu teeme eeltöid. Mis ja millal edasi, selgub hiljem,» rõhutas ta. Sildnik arvas, et ka kahele Säästumarketile jätkub Kuressaares piisavalt kliente. «Detailplaneeringu algatasime eesmärgiga suurendada kinnistu väärtust,» lisas ta.

Urmas Sildniku sõnul tuleb kaubandushoonesse ka paar rendipinda. «Detailplaneeringus ette nähtud võimalus olemasolev hoone lammutada tähendab seda, et kui me ühel hetkel otsustame ta maha lõhkuda, tuleb praeguse «kuudi» asemele normaalsem ehk moodsam ehitis,» lubas Sildnik, lisades, et tööde tegemise aeg veel paika pandud pole.

Linnavalitsusele esitatud taotluse järgi plaanitakse olemasolev hoone rekonstrueerida või lammutada. Uue hoone kavandatav ehitusalune pind oleks 1678,7 ruutmeetrit. Võrdluseks – olemasolev kauplus on 985,2 ruutmeetrit, kõrvalasuvale haljasalale plaanitava juurdeehitise ehitusalune pind on ca 693,5 ruutmeetrit. Poe kõrgus jääks samaks, mis praegusel Säärtumarketil.

Mooni tänava Säästumarket ehitati 2001. aastal. See oli esimene suure poeketi esindaja Saaremaal. Säästumarketist mõnisada meetrit eemal asuv Saare Selver avati 2004. aastal, umbes sama kaugel, aga kesklinnale lähemal paiknev Maxima 2009. aastal. Teine, Kihelkonna maantee Säästumarket valmis 2008. aasta sügisel. Samal ajal avati ka Auriga keskuse Rimi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles