GoRail peatab ajutiselt reisid Peterburi ja Moskvasse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoRail peatab ajutiselt reisid ka Moskvasse.
GoRail peatab ajutiselt reisid ka Moskvasse. Foto: Toomas Huik

AS GoRail annab teada, et peatab ajutiselt reisid Tallinna-Peterburi ja Tallinna-Moskva rongiliinil. Tallinna-Peterburi liinil väljub viimane rong Tallinnast 10. mail ning Peterburist  11. mail.

Tallinna-Moskva suunal sõltub Go Raili viimase rongi väljumise kuupäev AS Eesti Raudtee valmidusest sel liinil reisijatevedu jätkata. AS Go Rail annab täpse kuupäeva täiendavalt teada kodulehe kaudu.

ASi GoRail juhataja Alar Pinseli sõnul on liinide sulgemise põhjuseks Venemaalt tulevate välisturistide arvu tuntav langus, mille tõttu pole omavahenditest tegutseval eraettevõttel võimalik liine ainuüksi piletitulust üleval pidada. 

«Venemaa ja Euroopa Liidu vahel valitsev keeruline majanduslik-poliitiline olukord on oluliselt mõjutanud Eestit külastavate vene turistide arvu. Lisaks muudab rubla kursi langus venemaalastele reisimise kalliks. Kahtlemata on reisirongiühenduse toimimine Eestile tervikuna kasulik, kuid majanduslikult teenivad liinid juba pikemat aega kahjumit,» sõnas Go Raili juhataja. «Loodame, et Tallinna-Moskva liinil leiab võimaluse reisijatevedu jätkata Eesti Raudtee, kes on selleks soovi avaldanud.»

Tuleviku osas jääb Go Raili juhataja optimistlikuks. «Kui olukord stabiliseerub ning reisijate arvu taastub, siis oleme valmis Tallinna-Peterburi liinil edasi tegutsema,» sõnas Pinsel. Eesti erakapitalil põhinev AS GoRail opereerib rahvusvahelisi reisirongiliine aastast 1998.

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahtein ütles uudist kommenteerides, et see on käesoleval kuul juba kolmas halb üllatus Eesti turismisektorile. «Seda aasta alguses toimunud majutustega välisturistide kümneprotsendilise kukkumise ja uue koalitsiooni plaanitava käibemaksu 11 protsendi suuruse tõstmise kõrval,» sõnas Lahtein. 

«Soome ja Venemaa on kaks meie peamist turgu, mõlemad langesid möödunud kuul, Venemaa lausa 42 protsenti ning võib karta, et peagi võib kukkumist arvutama hakata juba kordades. Eesti turismifirmad on küll aastatega püüdnud riske maandada ning sihtriikide valikut laiendanud, kuid transpordiühenduse kadumine, seda ka ajutiselt, mõjutab oluliselt kogu sektorit. Rong oli ju siiamaani üks peamiseid ja pikkade traditsioonidega ühendusi Tallinna ja Moskva vahel,» ütles Lahthein Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles