Hakkaja poisi postitus pälvis ootamatult palju tähelepanu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Audru poiss Rihard pani paha aimamata Facebooki kuulutuse, et müüb maha 11 pesakasti, et kogutud raha eest Tartusse Ahhaa keskusesse ekskursioonile minna.

Postitust on praeguseks hetkeks jagatud juba üle 4000 korra ning pesakastide vastu huvitundjate arv võtab ema Helje Rokkil juba silme eest kirjuks.

«Sellist tähelepanu ei osanud me oodata,» tunnistas ema Helje ning lisas, et lubas pojal postituse üles panna alles pärast pikka poja pealekäimist, kuna tahtis end nii hirmsasti proovile panna.

«Ma ei teagi, mida selle tähelepanuga peale hakata. Ei soovinud, et see selliseks promoks läheks. Pojale olen alati öelnud, et sinu töö on õppimine. Ta nii hirmsasti tahtis oma tööd Facebookis jagada, et näidata meile, et saab ka ise raha teenida. Ütlesin siis seepeale, et «olgu, tee ära – et teeni siis natuke taskuraha». Me tõesti ei mõelnud, et see nii suureks läheb,» rääkis ema Postimehele.

Helje Rokk lisas, et kindlasti poleks Rihardil jäänud reisile minemata ning et postitusega on mõneti Rihardi eesmärke valesti mõistetud. «Me ei palunud rahalist abi, poiss tahtis lihtsalt end tõestada,» märkis ema.

Pesakaste aitas Rihardil teha isa, kuni ühel hetkel oli nende valmistamise juures kogu pere. Väiksem pooleteise aastane õdegi liitus, kes usinalt mutreid töömeeste kätte pakkus.

«Isa aitas tükid välja saagida, et ei juhtuks tööõnnetusi. Toetasime oma teadmistega, aga soov ja töötahe tuli pojalt,» tunnustas ema.

Rihardi palju tähelepanu saanud algatusest sündis ema Helju ja Rihardi klassijuhataja vahel mõte teha lastele talgupäev, kus igaüks saab pesakaste meisterdada.

Rihardi tehtud pesakastide kohta ütleb ema, et tahtjaid oli nii palju, et nende kõigi soovide rahuldamiseks tuleks vabrik avada. «Seda me kindlasti ei tee ja Rihard valib ise, kes kasti saab. Siit talle jälle üks kogemus – kuidas inimestega suhelda ja omatehtud kaupa müüa,» rääkis ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles