Pooled eestlastest vahetavad nutiseadme välja igal aastal

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon Nokia Lumia 830.
Nutitelefon Nokia Lumia 830. Foto: Erik Prozes / Postimees

Märtsis tehtud uuringu kohaselt vahetasid 53 protsenti eestlastest viimase aasta jooksul oma nutiseadme uuema mudeli vastu. 

Meediaagentuuri Inspired Universal McCann uuringust selgub, et telefon vahetatakse peamiselt välja uue mudeli hankimiseks (53 protsenti) või seadme katki minemise korral (35 protsenti). 

Foto: Tele2

Uuringu kohaselt on kõige aktiivsemad telefonivahetajad kuni 30-aastased naised, kellest 62 protsenti on telefoni viimase aasta jooksul vahetanud. 

Telefoni on lasknud viimase kahe aasta jooksul parandada kolmandik vastajatest. 71 protsendil juhtudest oli peamine katkiminemise põhjus õnnetu juhus, kus telefoni ekraan läks katki, seade kukkus maha või sai veekahjustusi. Uuringus nimetas kuus protsenti vastanutest katkiminemise põhjusena viirust.

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema sõnul ostavad eestlased pigem uue telefoni, kui vana remont läheb kallimaks kui sada eurot. «Eestlased pole harjunud nutiseadmeid remontima, kuigi see tasuks tihtipeale ära. Ka mobiile ja tahvelarvuteid saab kindlustada, mis maksab väikese murdosa keskmisest remondihinnast või uue seadme maksumusest,» ütles Seema.

Ta lisas, et näiteks Rootsis kindlustatakse operaatori juures varguste ja õnnetusjuhtumite vastu 80 protsenti uutest nutiseadmetest, mis võimaldab kalli seadme eluiga pikendada ja raha säästa. Tema sõnul kogub seadmekindlustus ka Eestis populaarsust.

Uuringu käigus küsitleti 305 inimest vanuses 15-69 aastat.

Foto: Tele2
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles