Kopenhaagen saab endale öko-Ikea

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaagenisse kavadatav IKEA «linnapood».
Kopenhaagenisse kavadatav IKEA «linnapood». Foto: Ikea

Rootsi mööbligigant Ikea plaanib oma järgmise poe avada Kopenhaageni kesklinnas, mis austab säästva eluviisi põhimõtteid. 

Kopenaahgenisse Vesterbro linnaossa kerkib massiivne öko-Ikea, mis on ühtlasi ka nende esimene pood Skandinaavias, mis asub kesklinnas, kirjutab The Local.

Uus Ikea on Taanis suuruselt teine, millega firma soovib näidata ka nende liikumist säästlikuma eluviisi poole. Näiteks saab poe katusel olema haljasala koos mitmeotstarbeliste sportimisvõimalustega, lisaks kuuluvad poe juurde elektriautode laadimisjaam, LED-valgustid ja jahutussüsteemid, mis kasutavad lähedal asuva sadama vett.

Uus pood pakub klientidele ka jalgrattahaagiseid ja spetsiaalseid kauba vedamiseks mõeldud jalgrattaid ostude lihtsamaks transportimiseks. Kõik osapooled ei ole kokkulepet veel kinnitanud, kuid eeldatavasti plaanitakse Ikea avada 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles